Ιταλία: «Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ήταν καλύτερη» λένε οι Ιταλοί για την κυβέρνηση Μελόνι

Ιταλία: «Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ήταν καλύτερη» λένε οι Ιταλοί για την κυβέρνηση Μελόνι

Το 56% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση θεωρεί ότι πρόκειται για «επιστροφή της παλιάς πολιτικής»

Έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Ipsos, η οποία διενεργήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7, παρουσιάζει την γνώμη των Ιταλών σχετικά με την νεοσύστατη κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση αν η νέα αυτή κυβέρνηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι, το 45% απάντησε «όχι», το 36% «ναι» και το υπόλοιπο 19% δεν εκφέρει γνώμη.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους έντεκα υπουργούς (επί συνόλου 24) που συμμετείχαν ήδη σε παλαιότερες κυβερνήσεις, με πρωθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για «επιστροφή της παλιάς πολιτικής», το 32% τους θεωρεί «εγγύηση πείρας και ποιότητας» και οι υπόλοιποι δεν λαμβάνουν σαφή θέση.

Όσο για την νέα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και το αν «θα κινηθεί με σωστό ή λάθος τρόπο, για την επίλυση καίριας σημασίας ζητημάτων», το 41% απάντησε ότι δεν πρόκειται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, το 39% έχει εμπιστοσύνη ότι θα πράξει ορθά και το 20% δεν έχει ακόμη σχηματίσει γνώμη.

Τέλος, με αναφορά στην εξωτερική πολιτική και τους υψηλούς τόνους που, στο παρελθόν, η Μελόνι χρησημοποίησε, απευθυνόμενη στην Γαλλία και στην Γερμανία, το 64% του στατιστικού δείγματος της έρευνας Ιpsos είναι της άποψης ότι «τώρα η πρωθυπουργός θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους, με ομαλές σχέσεις», το 23% θεωρεί ότι «θα συνεχίσει να υψώνει την φωνή με τους ευρωπαίους συμμάχους» και το 13% δεν είναι σε θέση να απαντήσει.