Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θερμό καλωσόρισμα από τον βασιλιά Κάρολο

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θερμό καλωσόρισμα από τον βασιλιά Κάρολο

Εκτός των άλλων, ο Παναγιότατος του εξέφρασε τα συλληπητήριά του για τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο Γ', στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης κατ' ίδιαν συνάντησής τους, ο Παναγιώτατος εξέφρασε προς τον Μεγαλειώτατο, και εκ του σύνεγγυς, τα συλλυπητήριά του για την εκδημία της αειμνήστου μητρός του βασίλισσας Ελισάβετ Β', καθώς και τις θερμότερες ευχές του ιδίου και της Μητρός Εκκλησίας για επιτυχή και καρποφόρα άσκηση των νέων υψηλών καθηκόντων του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε, επίσης, και στην επέτειο της εκατονταετηρίδας από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, και είχαν την ευκαιρία με τον Μεγαλειώτατο να συζητήσουν και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσίασε στον βασιλιά τα μέλη της συνοδείας του, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας Νικήτα, και τους Μητροπολίτες Βελγίου Αθηναγόρα και Λαοδικείας Θεοδώρητο, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παρέστησαν και οι πρέσβεις της Ελλάδας στο Λονδίνο, Ιωάννης Ραπτάκης, και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Matthew Lodge.

Παρακαλούμε περιμένετε ...