Τουρκία: «Επίθεση φιλίας» του Ερντογάν στους Κούρδους ενόψει εκλογών

Τουρκία: «Επίθεση φιλίας» του Ερντογάν στους Κούρδους ενόψει εκλογών

«Το Ντιγιαρμπακίρ είναι πλέον η πόλη της ειρήνης» δήλωσε για την ανεπίσημη πρωτεύουσα των Κούρδων

Περιοδεία στο Ντιγιαρμπακίρ, την ανεπίσημη πρωτεύουσα των Κούρδων της Τουρκίας, πραγματοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλώντας την στην ομιλία του ως «πόλη της ειρήνης».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, ότι «εργαζόμαστε για να κάνουμε τη χώρα μας μια νησίδα ειρήνης. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις και οι ιμπεριαλιστές τύραννοι που κρατούν τα νήματα τους, δεν θα μπορέσουν να μας αποτρέψουν από να το κάνουμε αυτό», σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε, ότι οι διαβόητες φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ μετατρέπονται σε μουσείο και η διαχείρισή τους έχει μεταβιβαστεί στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Μας έλειψε το Ντιγιαρμπακίρ, όπως καταλαβαίνω από τον ενθουσιασμό σας. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας εμποδίσουν να αγκαλιαζόμαστε για λίγο. Αλλά δεν ήξεραν ότι υπάρχουν αόρατα μονοπάτια από καρδιά σε καρδιά. Είπαμε ότι θα εγκαταλείψουμε την συνεργασία της καρδιάς μας. Το χρώμα του Ντιγιαρμπακίρ δεν είναι ο τρόμος. Πού είναι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις Μητέρες του Ντιγιαρμπακίρ; Γιατί δεν τις επισκέφτηκαν οι ίδιοι ούτε μια φορά;», ανέφερε ο Ερντογάν.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «οι μαύρες μέρες του Ντιγιαρμπακίρ έφυγαν. Το όνομά τους είναι Κούρδοι, δεν έχουν καμία σχέση με τον κουρδικό λαό. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Πιστεύω ότι τα αδέρφια μου από το Ντιγιαρμπακίρ θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό γι’ αυτά (στις εκλογές). Το Ντιγιαρμπακίρ είναι πλέον η πόλη της ειρήνης. Αλλά στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη. Προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε ένα νησί ειρήνης. Με την άδεια του Αλλάχ, δεν θα μπορέσουν να το αποτρέψουν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στο κλίμα ειρήνης που έχουμε κάνει να κυριαρχεί σε κάθε σπιθαμή της γης της χώρας μας, ειδικά στο Ντιγιάρμπακιρ».