Τρόμος στο Μεξικό: Ο τυφώνας Ρόσλιν αναμένεται να πλήξει τις ακτές του στον Ειρηνικό

Τρόμος στο Μεξικό: Ο τυφώνας Ρόσλιν αναμένεται να πλήξει τις ακτές του στον Ειρηνικό

Προετοιμασίες για να γλιτώσουν τις ανθρώπινες απώλειες

Ο τυφώνας Ρόσλιν αναμένεται να πλήξει τις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό με ισχύ σχεδόν μεγάλου τυφώνα, προκαλώντας επικίνδυνες καταιγίδες και πλημμύρες, ανακοίνωσε το αμερικανικό εθνικό κέντρο κυκλώνων/τυφώνων (NHC), με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους ορισμένων περιοχών να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία.

Ο Ρόσλιν ενισχύθηκε σε τυφώνα Κατηγορίας 1 αργά χθες, ανέφερε αρμόδια υπηρεσία, ενώ πλησίασε τουριστικές περιοχές στο κεντρικό Μεξικό.

«Θα πρέπει να επισπευστεί η ολοκλήρωση» των προετοιμασιών με στόχο να προστατευθούν ζωές και περιουσίες σε σημεία για τα οποία έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τυφώνα στις ακτές των πολιτειών Χαλίσκο και Ναγιαρίτ, σύμφωνα με το NHC.

Ο Ρόσλιν, που αργά χθες βρισκόταν σε απόσταση 290 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά του λιμανιού Μανσανίγιο, αναμενόταν να κινηθεί κατά μήκος των ακτών πριν στραφεί προς το εσωτερικό της χώρας κοντά στην τουριστική πόλη Πουέρτο Βαγιάρτα, σύμφωνα με χάρτη που δημοσιοποίησε το NHC. Ο τυφώνας αναμένεται να φθάσει στις ακτές έως σήμερα αργά το βράδυ ή νωρίς αύριο το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην πολιτεία Χαλίσκο, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν τις παραλίες και από τους τουρίστες να αποφεύγουν δραστηριότητες στις ακτές ή σε ορεινές περιοχές αυτό το σαββατοκύριακο. Κάλεσαν επίσης όσους κατοικούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κοντά σε ποτάμια ή χειμάρρους να μετακινηθούν σε ασφαλέστερα σημεία.

Το NHC αναμένει ότι ο Ρόσλιν θα προκαλέσει επικίνδυνες καταιγίδες με «μεγάλα, καταστροφικά κύματα» και «σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα» στις παράκτιες περιοχές.