Παντελόνι τζιν του 1880 πωλήθηκε πάνω από 87.000 δολάρια

Παντελόνι τζιν του 1880 πωλήθηκε πάνω από 87.000 δολάρια

Το παντελόνι βρέθηκε πριν από 5 χρόνια σε εγκαταλελειμμένο ορυχείο

Ένα παντελόνι τζιν Levi’s από τη δεκαετία του 1880 πωλήθηκε σε δημοπρασία σε μια μικρή πόλη του Νέου Μεξικού για περισσότερα από 87.000 δολάρια.

Το παντελόνι το οποίο εντοπίστηκε πριν από λίγα χρόνια σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο, το αγόρασαν από κοινού ο 23χρονος Κάιλ Χότνερ και ο Ζιπ Στίβενσον, ένας βετεράνος της αγοράς των vintage τζιν. «Δεν σχεδιάζαμε να αγοράσουμε μαζί το τζιν, πριν ξεκινήσει η δημοπρασία, κάτι που είναι κάπως τρελό αν το καλοσκεφτούμε», δήλωσε ο Στίβενσον στο CNN.

Το τζιν πωλήθηκε για 87.400 δολάρια, μία από τις υψηλότερες τιμές που έχουν καταβληθεί ποτέ για ένα τέτοιο αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένου ενός ασφάλιστρου 15% του αγοραστή. Ο Χότνερ πλήρωσε το 90%, ενώ ο Στίβενσον συνεισέφερε το υπόλοιπο 10%. Ο τελευταίος διατηρεί ένα κατάστημα επισκευής τζιν στο Λος Άντζελες εδώ και τρεις δεκαετίες, αλλά δεν είχε βρει ποτέ ένα ζευγάρι σαν αυτό. «Αυτά τα τζιν είναι εξαιρετικά σπάνια, ειδικά σε αυτή τη φανταστική φθαρμένη κατάσταση και συγκεκριμένο μέγεθος», δήλωσε στο CNN.

Το τζιν παντελόνι το ανακάλυψε πριν από περίπου 5 χρόνια ο ιστορικός Μάικλ Χάρις, ο οποίος έκτοτε έψαξε σε τουλάχιστον 50 εγκαταλελειμμένα ορυχεία και δεν βρήκε ούτε ένα ζευγάρι αντίστοιχης ποιότητας.