Γερμανία: Επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους στη Γερμανία

Γερμανία: Επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους στη Γερμανία

«Η κατεύθυνση στην οποία πηγαίνουμε, δεν είναι καλή» τόνισε σχετικά με τον ιό ο υπουργός Υγείας

Την επαναφορά της υποχρέωσης χρήσης προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στη Γερμανία ζήτησε σήμερα από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, παρουσιάζοντας τη νέα εκστρατεία προώθησης των εμβολιασμών.

«Η κατεύθυνση στην οποία πηγαίνουμε, δεν είναι καλή. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι το κύμα που αντιμετωπίζουμε θα αυτοπεριοριστεί», τόνισε ο κ Λάουτερμπαχ και σημείωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται συνεχώς, ενώ αυξάνονται και οι αριθμοί των θανάτων και των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας. «Γι' αυτό και είναι λογικό να εργαζόμαστε τώρα με κάποιους περιορισμούς, αντί να πρέπει να αντιδράσουμε αργότερα με πιο αυστηρά μέτρα. Τα κρατίδια πρέπει να το σκεφτούν», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στη νομοθεσία, η οποία προβλέπει πλέον ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις λαμβάνονται από τις ομόσπονδες κυβερνήσεις.

Ο κ. Λάουτερμπαχ επέκρινε ακόμη δριμύτατα τη διαχείριση του Oktoberfest από τις αρμόδιες αρχές της Βαυαρίας. «Η γιορτή της μπίρας, όπως έγινε, δεν ήταν καθόλου καλή ιδέα», δήλωσε και αναφέρθηκε σε παράλειψη των υπηρεσιών να ζητήσουν υποχρεωτικά τεστ από τους συμμετέχοντες και να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους. «Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που έγινε, δεν ήταν καλός. Τώρα το Μόναχο και η Βαυαρία είναι σε έκτακτη κατάσταση», πρόσθεσε και συνέστησε την εισαγωγή υποχρεωτικής μάσκας έστω και τώρα.

Σχετικά με τη νέα εκστρατεία εμβολιασμού «Προστατεύω τον εαυτό μου», η οποία θα ξεκινήσει άμεσα, ο Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι το 70% των ατόμων άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί για τέταρτη φορά, αλλά, διευκρίνισε, δεν υπάρχει επίσημο ποσοστό - στόχος.