Πόλεμος στην Ουκρανία: Τετ α τετ Πούτιν και Ερντογάν σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τετ α τετ Πούτιν και Ερντογάν σήμερα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο ηγέτες να συζητήσουν την τουρκική πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν για να συμμετάσχει σε συνόδους διαφόρων περιφερειακών οργανισμών, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση στην Αστάνα.

Ο κ. Πούτιν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και των Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA), όπως και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτες αρκετών ακόμη κρατών, ιδίως της Ασίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος προγραμματίζει να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον κ. Ερντογάν και τον εμίρη του Κατάρ, τον Σέιχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Μόσχα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο ηγέτες να συζητήσουν επίσης την τουρκική πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες, ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση για το θέμα μέσω των επίσημων διπλωματικών διαύλων.

«Είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη συνάντηση», που θα γίνει την Πέμπτη, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι αυτή θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν «η κατάσταση στην Ουκρανία, οι διμερείς σχέσεις και να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της επικαιρότητας».