Η Ουκρανία διακόπτει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ λόγω των ρωσικών επιθέσεων

Η Ουκρανία διακόπτει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ λόγω των ρωσικών επιθέσεων

Οι σημερινές πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν θερμοηλεκτρικούς σταθμούς και υποσταθμούς διανομής

Το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε, ότι θα διακόψει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές.

«Οι σημερινές πυραυλικές επιθέσεις, που έπληξαν θερμοηλεκτρικούς σταθμούς και υποσταθμούς διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανάγκασαν την Ουκρανία να αναστείλει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τις 11 Οκτωβρίου 2022 για να σταθεροποιήσει το εγχώριο ενεργειακό σύστημα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Η Ρωσία νωρίτερα σήμερα εξαπέλυσε το μεγαλύτερο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά της Ουκρανίας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σε αυτό που ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε αντίποινα για την πρόσφατη επίθεση στην στρατηγικής σημασίας γέφυρα που ενώνει τη Ρωσία με την προσαρτηθείσα χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Χέρμαν Χαλουστσένκο δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο σύστημα ενέργειας ήταν «οι μεγαλύτερες από την έναρξη του πολέμου». Τον Ιούνιο, το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας δήλωνε, ότι ήλπιζε να αποκομίσει μέχρι το τέλος του έτους 1,5 δισ. ευρώ από εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...