ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Πούτιν στη Σύνοδο της G20

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Πούτιν στη Σύνοδο της G20

Μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Κίνας θα παραστούν τον Νοέμβριο στην Ινδονησία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο συνάντησης με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 τον Νοέμβριο στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Μένει να το δούμε», είπε ο αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συζητήσει απευθείας με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου. Αν επιβεβαιωθεί ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι παρών στη Σύνοδο Κορυφής στο Μπαλί, οι ΗΠΑ θεωρούν, ότι θα πρέπει να συμμετάσχει επίσης ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρότι η χώρα του δεν είναι μέλος της G20.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε εξάλλου, πως «σίγουρα» θα έχει συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ, αν τελικά ο πρόεδρος της Κίνας ταξιδέψει στο Μπαλί για τη Σύνοδο. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σίγουρο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ θα παραστούν στη Σύνοδο Κορυφής της G20 τον Νοέμβριο. Η εισβολή στην Ουκρανία έχει απομονώσει τη Ρωσία στη διεθνή σκηνή, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας έχει περιορίσει τα ταξίδια του στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας Covid-19.

Τον Αύγουστο, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ότι οι ομόλογοί του της Ρωσίας και της Κίνας θα παραστούν στη Σύνοδο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...