Ουκρανία: Η Τουρκία απορρίπτει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία

Ουκρανία: Η Τουρκία απορρίπτει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας που έχει καταλάβει τμήμα της Κύπρου καταγγέλλει τη Μόσχα για «σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα, πως η Τουρκία απορρίπτει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών από τη Ρωσία, προσθέτοντας πως η σχετική ρωσική απόφαση αποτελεί «σοβαρή παραβίαση» του διεθνούς δικαίου.

Το τουρκικό υπουργείο επισήμανε, πως δεν έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση το 2014 της Κριμαίας από τη Ρωσία και πρόσθεσε, πως απορρίπτει την απόφαση της Ρωσίας να προσαρτήσει τις τέσσερις περιφέρειες, το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια. «Η απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των καθιερωμένων αρχών του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να γίνει δεκτή», ανακοίνωσε το υπουργείο.

«Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας για τον τερματισμό αυτού του πολέμου, η σκληρότητα του οποίου συνεχίζει να αυξάνεται, στη βάση μιας δίκαιης ειρήνης που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

1
σχόλιο
  1. avatar Θανάσης

    Για την υπό κατάκτηση βόρεια Κύπρο γιατί απεργάζεται ανάλογο σενάριο, με το πρόσχημα του δήθεν τουρκοκυπριακού κράτους; Καιρός είναι οι ΗΠΑ να εξασκήσουν το κύρος τους και να ενώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία με επιστροφή των διωχθέντων Ελληνοκυπρίων στις περιουσίες τους και επιστροφή των εποίκων στην τουρκία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...