ΗΠΑ: Νέα γκάφα του Μπάιντεν – Αναζητούσε βουλευτή που σκοτώθηκε σε τροχαίο τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Νέα γκάφα του Μπάιντεν – Αναζητούσε βουλευτή που σκοτώθηκε σε τροχαίο τον Αύγουστο

Ο ίδιος είχε εκδώσει ανακοίνωση τότε εκφράζοντας την θλίψη του για την απώλειά της

Εντείνεται η ανησυχία στις ΗΠΑ για την υγεία -κυρίως την πνευματική- του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση, ρωτούσε που είναι η βουλευτής Τζάκι Γουαλόρσκι, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο τον περασμένο Αύγουστο, γεγονός για το οποίο είχε τότε εκφράσει την θλίψη του.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την ομιλία του στη «Διάσκεψη για την Πείνα, τη Διατροφή και την Υγεία» ρωτούσε να μάθει «πού είναι η Τζάκι;», εννοώντας την Γουαλόρσκι, η οποία ήταν βασικός σύμμαχος του Κογκρέσου στο σχεδιασμό της διάσκεψης, αλλά πλέον είναι νεκρή. «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εδώ, συμπεριλαμβανομένων των διακομματικά εκλεγμένων αξιωματούχων, όπως ο βουλευτής ΜακΓκόβερν, ο γερουσιαστής Μπράουν, ο γερουσιαστής Μπούκερ, η βουλευτής... Τζάκι, είσαι εδώ;» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συνέχισε: «Πού είναι η Τζάκι; Νόμιζα ότι θα ήταν εδώ, για να βοηθήσει να γίνει αυτό πραγματικότητα».

Σημειώνεται, ότι πριν από λίγο καιρό ο Μπάιντεν μετά από ομιλία του κατεβαίνοντας από το βήμα έδειξε να χάνει τον προσανατολισμό του και στεκόταν απορημένος για το πού πρέπει να πάει, ενώ σε άλλη εκδήλωση ενώ είχε ανταλλάξει χειραψία με ομιλητή, μετά από χειραψίες που είχε ο τελευταίος με τους υπόλοιπους παριστάμενους, ο Μπάιντεν του έτεινε πάλι το χέρι για χειραψία και έδειχνε απορημένος, γιατί ο ομιλητής δεν του έδινε το χέρι του.