Ουκρανία: Το Κίεβο δε θα συμφωνήσει ποτέ σε ρωσικά τελεσίγραφα

Ουκρανία: Το Κίεβο δε θα συμφωνήσει ποτέ σε ρωσικά τελεσίγραφα

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες απελευθέρωσης ουκρανικών εδαφών που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις»

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα "δημοψηφίσματα" που διοργάνωσε η Ρωσία σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες για να ενταχθούν στη Ρωσία είναι "άκυρα και άχρηστα" και ότι το Κίεβο θα συνεχίσει τις προσπάθειες απελευθέρωσης ουκρανικών εδαφών που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

Καλώντας τους διεθνείς εταίρους της να επιβάλουν αυστηρές νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας και να παρέχουν στο Κίεβο περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει ποτέ σε ρωσικά τελεσίγραφα.

«Αναγκάζοντας τους ανθρώπους σε αυτά τα εδάφη να συμπληρώσουν κάποια έγγραφα μπροστά στην κάννη του όπλου είναι ένα ακόμη ρωσικό έγκλημα στην πορεία της επιθετικότητας εναντίον της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χαρακτηρίζοντας πλαστά τα "δημοψηφίσματα" που διοργανώθηκαν από τη Ρωσία, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «δεν έχει καμία σχέση με την έκφραση της επιθυμίας" και δεν έχει συνέπειες για το "διοικητικό-εδαφικό σύστημα και τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα» της Ουκρανίας.

«Η Ουκρανία και η διεθνής κοινότητα καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες της Ρωσίας και τις θεωρούν άκυρες και άχρηστες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...