Ιράν: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ το κορίτσι με την κοτσίδα – Την πυροβόλησαν 6 φορές

Ιράν: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ το κορίτσι με την κοτσίδα – Την πυροβόλησαν 6 φορές

Η Χαντίς Νατζάφι δέχθηκε πυρά στον λαιμό, την καρδιά, την κοιλιά και το χέρι της

Μία ακόμη νεαρή γυναίκα στο Ιράν, η οποία δεν φορούσε την ισλαμική μαντήλα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, έπεσε νεκρή από τα πυρά της αστυνομίας. Η 20χρονη Χαντίς Νατζάφι, η οποία έγινε viral παγκοσμίως, καθώς έφτιαχνε την κοτσίδα της κατά τη διάρκεια των αιματηρών διαδηλώσεων στο Ιράν για τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί, έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά.

Η γνωστή δημοσιογράφος Μασίχ Αλινετζάντ έκανε γνωστή την τραγική αυτή είδηση έχοντας την πληροφόρηση από την αδερφή της Χαντίς Νατζάφι.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές του Ιράν πυροβόλησαν τη Χαντίς Νατζάφι έξι φορές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το θάνατο της Μαχσά Αμινί στην πόλη Καράτζ στις 21 Σεπτεμβρίου, η οποία βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από την Τεχεράνη.

Η Χαντίς Νατζάφι φαίνεται πως δέχθηκε πυρά στον λαιμό, την καρδιά, την κοιλιά και το χέρι της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε.

Η δημοσιογράφος Μασίχ Αλινετζάντ δημοσίευσε στιγμιότυπα και από την κηδεία της άτυχης νεαρής. Η αδερφή του θύματος δήλωσε στη γνωστή δημοσιογράφο και ακτιβίστρια: «Ήταν μόλις 20 χρονών. Η καρδιά της είχε ραγίσει για τη Μαχσά Αμινί. Είπε ότι δεν θα έμενε σιωπηλή. Τη σκότωσαν με έξι σφαίρες»

Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα θύματα από τις αιματηρές διαδηλώσεις έχουν τα 41, ενώ οι συλληφθέντες είναι πάνω από 700.