Τσαβούσογλου: «Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε όρους για τα F-16»

Τσαβούσογλου: «Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε όρους για τα F-16»

«Δεν είναι αποδεκτό ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλλει τέτοιο περιορισμό σε άλλο μέλος» είπε για τον όρο να μην γίνονται υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απέρριψε τον όρο που έχει τεθεί από τις ΗΠΑ για την προμήθεια των F-16, να μην χρησιμοποιούνται για υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.

«Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν περιορισμοί από μέλος του NATO σε μέλος του ΝΑΤΟ» είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε: «Λέμε επίσης στη διοίκηση και στις τεχνικές και στις πολιτικές διαπραγματεύσεις, ότι δεν θα είμαστε σε μια συμφωνία, που δένει τα χέρια μας. Λοιπόν, θα πάρουμε τα F-16. "Χρησιμοποιήστε τα έτσι, χρησιμοποιήστε τα αλλιώς", "δεν μπορείτε να κάνετε αυτό, δεν μπορεί να κάνετε το άλλο"... Δεν είναι αποδεκτό ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλλει τέτοιο περιορισμό σε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «έδειξε» ακόμα την Ελλάδα και την Αρμανία πίσω από τα εμπόδια για την απόκτηση των F-16 από την Τουρκία. «Γνωρίζουμε ότι κάποια λόμπι εδώ, ειδικά μετά την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, κάποια λόμπι όπως το ελληνικό λόμπι και το αρμενικό λόμπι, αντιτάχθηκαν σε αυτό. Γνωρίζουμε, ότι προσπαθούν να το μπλοκάρουν. Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι ένα αληθινό γεγονός, ότι υπάρχουν λόμπι που υποστηρίζουν και την Τουρκία» είπε.

1
σχόλιο
  1. avatar ΄Ενας αφελής

    Δεν μόνο οι Έλληνες και οι Αρμένιοι κ. τούρκο ΥΠΕΞ που έχουν ζήσει την τούρκικη βαρβαρότητα με τις γενοκτονίες, είναι η κατεχόμενη Κύπρος, η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, είναι οι επεκτατικές διαθέσεις και ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και άλλων γειτόνων σας. Η χορήγηση όπλων στην τουρκία καθιστά τους προμηθευτές της συνυπεύθυνους για τα εγκλήματά τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...