Βέλγιο: Στα πρόθυρα της… έκρηξης η χώρα, λόγω της ακρίβειας – Αναμένονται πολλές κινητοποιήσεις

Βέλγιο: Στα πρόθυρα της… έκρηξης η χώρα, λόγω της ακρίβειας – Αναμένονται πολλές κινητοποιήσεις

«Αγοραστική δύναμη: ο θυμός αυξάνεται» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλόφωνης εφημερίδας «Le Soir»

«Αγοραστική δύναμη: ο θυμός αυξάνεται» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλόφωνης εφημερίδας του Βελγίου «Le Soir», που προαναγγέλλει ένα «θερμό φθινόπωρο» και την επιστροφή των «κίτρινων γιλέκων».

Σύμφωνα με τη Soir ,«πολλές κοινωνικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες, καθώς η δυσαρέσκεια εντείνεται γύρω από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, τα οποία κρίνονται ανεπαρκή». Η εφημερίδα αναφέρεται στη σημερινή συγκέντρωση συνδικαλιστικών οργανώσεων στο κέντρο των Βρυξελλών, με θέμα την αγοραστική δύναμη, αλλά και σε επερχόμενες κινητοποιήσεις μέχρι την ημέρα γενικής απεργίας στις 9 Νοεμβρίου.

Ειδική μνεία γίνεται στις λεγόμενες «Οργισμένες Παρασκευές» που ξεκινά να διοργανώνει από τις 30 Σεπτεμβρίου το γαλλόφωνο αριστερό κόμμα ΡΤΒ, με το σχόλιο «το ΡΤΒ επινοεί την εβδομαδιαία επανάσταση».

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση το 64% των Βέλγων πολιτών δηλώνει ότι φοβάται πως δεν θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης και αυτό παρά το γεγονός ότι η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Συνολικά, η βελγική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης ύψους 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη «Soir».