Γερμανία: «Βουλιάζει» δημοσκοπικά η κυβέρνηση

Γερμανία: «Βουλιάζει» δημοσκοπικά η κυβέρνηση

Μεγάλη δυσαρέσκεια καταγράφεται στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών

Στο 30% φθάνει δημοσκοπικά για πρώτη φορά έπειτα από μήνες η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), ενώ συνεχίζεται η πτώση Πρασίνων και Φιλελευθέρων (FDP), με τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας να χάνει την πλειοψηφία, ενώ η φθορά συνεχίζεται και για τον «πράσινο» υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Στην τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου του Άλενσμπαχ, η οποία δημοσιεύεται στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, CDU/CSU κερδίζουν μια μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση - και 2,5 μονάδες από τον Αύγουστο - και φθάνουν στο 30%, αφήνοντας 10 μονάδες πιο πίσω τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι ενισχύονται κατά μισή μονάδα και βρίσκονται στο 20%. Απώλειες δύο μονάδων καταγράφουν οι Πράσινοι και περνούν και πάλι στην τρίτη θέση με 19%, με το FDP να χάνει μία ακόμη μονάδα και να περιορίζεται στο 7%. Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αντιθέτως, κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 13% και η Αριστερά παραμένει κοντά στο εκλογικό όριο με 5,5% και αύξηση κατά 0,5%.

Οι απώλειες των Πρασινων φαίνεται ότι προσωποποιούνται όμως στον Ρόμπερτ Χάμπεκ, η δημοτικότητα του οποίου, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για την BILD am Sonntag, πέφτει κατά έξι μονάδες φέρνοντάς τον από την 1η στην 6η θέση των δημοφιλέστερων γερμανών πολιτικών. Το 49% των ερωτηθέντων εκτιμά, ότι ο υπουργός Οικονομίας «δεν κάνει καλή δουλειά», ενώ μόνο το 34% έχει αντίθετη άποψη. Συγκριτικά, τον περασμένο Ιούνιο ήταν μόνο το 26% που εξέφραζε δυσαρέσκεια από το έργο του αντικαγκελάριου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...