Σε ποια χώρα η κυβέρνηση ζητά από τους νέους να πίνουν περισσότερο αλκοόλ

Σε ποια χώρα η κυβέρνηση ζητά από τους νέους να πίνουν περισσότερο αλκοόλ

Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο, την ώρα που οι γιατροί παγκοσμίως συστήνουν να το μειώσουμε, προκειμένου να έχουμε μια πιο υγιεινή ζωή;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να ωθήσει τους νεαρούς πολίτες της στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών. Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο, την ώρα που οι γιατροί παγκοσμίως συστήνουν να το μειώσουμε, προκειμένου να έχουμε μια πιο υγιεινή ζωή;

Όπως φαίνεται ο λόγος είναι η οικονομία. Βλέπετε στην Ιαπωνία οι περισσότεροι νέοι έχουν εγκαταλείψει την κατανάλωση αλκοόλ. Έτσι, οι τεράστιες ποσότητες ιαπωνικού σάκε που παράγει η χώρα, μένουν στα ράφια των μαγαζιών.

Το σάκε αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές της Ιαπωνίας και η χώρα θέλει απεγνωσμένα να το διαφημίσει, αλλά και να αυξήσει τις πωλήσεις του. Γι’ αυτό άλλωστε έχει στήσει μια ολόκληρη καμπάνια, στην οποία καλεί τους νέους να καταθέσουν τις ιδέες τους για διαφημιστικές εκστρατείες σχετικά με τρόπους αύξησης κατανάλωσης του σάκε, αλλά και άλλων ποτών όπως ουίσκι, μπίρα ή κρασί.

Η ενέργεια της ιαπωνικής κυβέρνησης ονομάζεται Sake Viva και θα τρέχει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια μετά από ψηφοφορία θα ξεχωρίσει η καλύτερη ιδέα και θα «τρέξει» η καμπάνια ενημέρωσης και διαφήμισης για την κατανάλωση του αλκοόλ, η οποία θα απευθύνεται στους νέους.