Ιαπωνία: Διπλασιάστηκε σε δύο μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού

Ιαπωνία: Διπλασιάστηκε σε δύο μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού

Στα 20 εκατ. τα καταγεγραμμένα περιστατικά - Οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 42.363

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 ξεπέρασαν το όριο των 20 εκατ. στην Ιαπωνία χθες Παρασκευή, διπλασιάστηκαν μέσα σε λιγότερους από δύο μήνες σε σύγκριση με αυτά που καταγράφονταν τη 14η Ιουλίου.

Η χώρα κατέγραψε 99.491 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό σε 24 ώρες χθες, με το σύνολό τους να φθάνει τις 20.000.343. Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν 211 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 42.363 νεκρούς, σύμφωνα με δεδομένα που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση NHK.

Στην Ιαπωνία εκδηλώθηκε το λεγόμενο έβδομο κύμα της πανδημίας τον Ιούλιο και ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων σε ημερήσια βάση παραμένει υψηλός. Η ραγδαία αύξηση των θυμάτων προκαλεί δυσκολίες στην αποτέφρωση των νεκρών κατά τόπους, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ. Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 69% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 70 ετών. Οι ασθενείς αυτής της ηλικιακής κατηγορίες που υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 ήταν περί το 91% του συνόλου από την 29η Ιουνίου ως την 30ή Αυγούστου, ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri επικαλούμενη δεδομένα του υπουργείου.

Το προσδόκιμο ζωής των ανδρών και των γυναικών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 0,1 και 0,07 έτη αντίστοιχα κυρίως εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi. Είναι η πρώτη φορά που υποχώρησε το προσδόκιμο ζωής στην Ιαπωνία από τον σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα την 11η Μαρτίου 2011.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την εβδομάδα από την 29η Αυγούστου ως την 4η Σεπτεμβρίου, τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Ιαπωνία ξεπέρασαν τα 1,16 εκατ., αριθμός που ήταν ο υψηλότερος στον κόσμο για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα. Το ίδιο διάστημα, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας επιπλοκών της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός έφθασε τους 2.059, ήταν ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο, πίσω από αυτόν στις ΗΠΑ.