Αυτή είναι η πιο λεπτομερής φωτογραφία της Σελήνης που έχει τραβηχτεί ποτέ

Αυτή είναι η πιο λεπτομερής φωτογραφία της Σελήνης που έχει τραβηχτεί ποτέ

Είναι σαν έργο τέχνης

Εκθαμβωτική φωτογραφία της Σελήνης δημιούργησαν από 250.000 πλάνα οι Αμερικανοί αστροφωτογράφοι Andrew McCarthy και Connor Matherne. Συνδυάζοντας τις δεξιότητές τους, η 174MB φωτογραφία είναι μια λεπτομερής αποτύπωση της υφής και του χρώματος του μοναδικού φυσικού δορυφόρου της Γης.

Συναντήθηκαν πριν από αρκετά χρόνια στο Reddit και μοιράστηκαν την αγάπη τους για την αστροφωτογραφία.

Προσφάτως, επί εννιά μήνες, εργάστηκαν ακούραστα για να προσφέρουν στο κοινό μια νέα θέα της Σελήνης. Ο McCarthy, που ειδικεύεται στη λεπτομέρεια, αφιέρωσε ένα βράδυ τραβώντας 200.000 πλάνα της Σελήνης από την Αριζόνα. Ο Matherne, ο οποίος ειδικεύεται στο χρώμα, τράβηξε άλλα 50.000 πλάνα από τη Λουιζιάνα. Στη συνέχεια, συνεργάστηκαν στενά για να συγκροτήσουν τη φωτογραφία, δίνοντας στο πρότζεκτ την επωνυμία «The Hunt for Artemis».

«Ένα πράγμα στο οποίο πρακτικά πειραματιστήκαμε ήταν διαφορετικές μέθοδοι για να αιχμαλωτίσουμε το χρώμα και να δούμε ποια είχε ως αποτέλεσμα μια καλύτερη φωτογραφία, οπότε στην πράξη καταλήξαμε σε δύο έγχρωμες φωτογραφίες. Ωστόσο, η μία ήταν σαφώς καλύτερη από την άλλη άρα αυτή ήταν που καταλήξαμε να χρησιμοποιούμε και θα συνεχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε στο μέλλον» είπε, μιλώντας στο My Modern Met, ο Matherne. «Το χρώμα σε αυτή τη φωτογραφία είναι αληθινό, αλλά παρουσιάζεται πιο κορεσμένο, άρα εύκολα το βλέπει το μάτι μας» πρόσθεσε ο McCarthy.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

A post shared by Andrew McCarthy (@cosmic_background)