Συναγερμός στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 36 νεκροί από τις πλημμύρες

Συναγερμός στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 36 νεκροί από τις πλημμύρες

Δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 145 τραυματίστηκαν από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις το τελευταίο 24ωρο στο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA). Μεταξύ των θυμάτων είναι επτά παιδιά και πέντε γυναίκες.

Η νότια επαρχία Σιντ υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα, αριθμώντας 18 νεκρούς και 128 τραυματίες. 11 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην επαρχία Κιμπέρ-Παχτούνκουα (βορειοδυτικά) και άλλοι 7 στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ.

10.860 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και περισσότερα από 17.000 άλλα υπέστησαν εκτεταμένες φθορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της NDMA.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών κατά την περίοδο των μουσώνων στο Πακιστάν (από τα μέσα Ιουνίου μέχρι σήμερα) έχει ανέλθει σε 728, συμπεριλαμβανομένων 263 παιδιών και 156 γυναικών, αναφέρει η NDMA και συμπληρώνει ότι έχουν καταστραφεί 116.771 σπίτια, 129 γέφυρες και 50 καταστήματα, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές, όπου μεταφέρονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.