Βίντεο-σοκ με φυλακισμένη φάλαινα να χτυπιέται πάνω στα τζάμια ενυδρείου

Βίντεο-σοκ με φυλακισμένη φάλαινα να χτυπιέται πάνω στα τζάμια ενυδρείου

Το τεράστιο θηλαστικό ζει εδώ και 12 χρόνια εντελώς μόνη της στην τεράστια πισίνα

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο με μια φάλαινα όρκα να χτυπά με μανία το κεφάλι της στο τζάμι της πισίνας του ενυδρείου, όπου ζει σε αιχμαλωσία.

Η φάλαινα με το όνομα Κίσκα ζει κλεισμένη στο ενυδρείο MarineLand στο Οντάριο του Καναδά εδώ και 12 χρόνια και είναι περίπου 45 ετών. Την είχαν αιχμαλωτίσει στα νερά της Ισλανδίας το 1979 και από τότε την κρατούν εσώκλειστη μέσα σε ενυδρείο στον Καναδά. Από το 2011 μάλιστα ζει τελείως μόνη της, χωρίς καμία συντροφιά, καθώς είναι η μόνη που επέζησε από τις άλλες φάλαινες του ενυδρείου και από τα πέντε παιδιά της.

Τον Ιούνιο, οι κάμερες της εγκατάστασης του ενυδρείου την κατέγραψαν να κάνει κάτι περίεργο και σοκαριστικό. Η όρκα έκανε αρχικά κύκλους μέσα στη δεξαμενή και στη συνέχεια χτυπούσε με δύναμη το κεφάλι της πάνω στα γυάλινα τοιχώματα, από όπου μπορούν να τη δουν οι επισκέπτες. Μετά έκανε ξανά κύκλους και μπροστά σε επισκέπτες χτύπησε ξανά το κεφάλι της.


Ένας ακτιβιστής κατά της κράτησης των ζώων και πρώην εργαζόμενος στο ενυδρείο, ο Φιλ Ντέμερς, είχε καταγράψει τον Σεπτέμβριο του 2021 την όρκα να χτυπά ξανά το κεφάλι της στο τοίχωμα του ενυδρείο. Στο βίντεο φαίνεται η φάλαινα να ταράζει τα νερά με δύναμη πριν ορμήσει προς το τοίχωμα.