Βρετανία: Απαγόρευση της κατανάλωσης νερού με λάστιχο ποτίσματος στο Λονδίνο από τις 24 Αυγούστου

Βρετανία: Απαγόρευση της κατανάλωσης νερού με λάστιχο ποτίσματος στο Λονδίνο από τις 24 Αυγούστου

Οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να ποτίζουν, να πλένουν αυτοκίνητά ή να γεμίζουν πισίνες

Η Thames Water, η εταιρεία ύδρευσης που εξυπηρετεί πελάτες εντός και πέριξ του Λονδίνου, ανακοίνωσε σήμερα, ότι απαγορεύει στους πελάτες της τη χρήση λάστιχου ποτίσματος από τις 24 Αυγούστου, επικαλούμενη την παρατεταμένη ξηρασία.

Η Βρετανία κήρυξε επισήμως σε κατάσταση ξηρασίας τμήματα της Αγγλίας την Παρασκευή, καθώς ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ξηρός που έχει γνωρίσει η περιοχή αυτή εδώ και σχεδόν 90 χρόνια, με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά. "Καθώς προβλέπεται χαμηλή βροχόπτωση τους ερχόμενους μήνες, χρειαζόμαστε τώρα να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα του σχεδίου μας όσον αφορά την ξηρασία", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της. "Όλα όσα κάνουμε τώρα θα βοηθήσουν στην προστασία των αποθεμάτων μας το ερχόμενο καλοκαίρι και θα βοηθήσουν το περιβάλλον", προσθέτει.

Πριν από την Thames Water κι άλλες εταιρείες στην Αγγλία είχαν εισαγάγει την απαγόρευση αυτή, η οποία αποσκοπεί στην πρόληψη της χρήσης λάστιχου ποτίσματος από τους πελάτες τους για να ποτίζουν τους κήπους τους, να πλένουν τα αυτοκίνητά τους ή να γεμίζουν φουσκωτές πισίνες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...