Διαρροή από το FBI: Ο Άλεκ Μπάλντουιν τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε την Χαλίνα Χάτσινς

Διαρροή από το FBI: Ο Άλεκ Μπάλντουιν τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε την Χαλίνα Χάτσινς

Τι μετέδωσε το ABC News και το ερωτηματικό με την αληθινή σφαίρα

Από την έρευνα του FBI προκύπτει ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν είναι αυτός που πέτηασε τελικά τη σκανδάλη και σκότωσε τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust».

Το αμερικανικό δίκτυο ABC News, μετέδωσε πως κατάφερε να αποκτήσει αντίγραφο της εγκληματολογικής ανάλυσης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα από το FBI, σύμφωνα με την οποία ο Άλεκ Μπάλντουιν τράβηξε κανονικά τη σκανδάλη του όπλου.

Σύμφωνα με το ABC, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες διαπίστωσαν ότι το εν λόγω περίστροφο ένα 45 Colt caliber F.lli Pietta δε θα μπορούσε να πυροδοτηθεί χωρίς κάποιος να τραβήξει τη σκανδάλη.

Το ερώτημα όμως που μένει αναπάντητο είναι πώς περιείχε αληθινή σφαίρα το «άσφαιρο όπλο» των γυρισμάτων, σημειώθηκε στην ΕΡΤ.

Το σενάριο που συζητείται ως το πιο πιθανό είναι κάποιος από την παραγωγή να έβαλε μια αυτοσχέδια σφαίρα που προμηθεύτηκε στο Νέο Μεξικό -όπου γυριζόταν η ταινία- , κάτι που είχε καταγγείλει και ο ίδιος ο Μπάλντουιν.

Στα 136.793 δολάρια φτάνει το πρόστιμο που επέβαλαν οι Αρχές του Νέου Μεξικού στην εταιρεία παραγωγής της ταινίας “Rust” για τον πυροβολισμό της 21ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, οι Αρχές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι οι παραγωγοί δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και έδειξαν δεν προέβλεψαν τους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση όπλων.