Κωνσταντινούπολη: Σκηνές αποκάλυψης από το ελληνικό νοσοκομείο – Πώς ξέσπασε η φωτιά

Κωνσταντινούπολη: Σκηνές αποκάλυψης από το ελληνικό νοσοκομείο – Πώς ξέσπασε η φωτιά

Θα επισκευαστεί άμεσα λέει ο Ερντογάν - Δείτε βίντεο

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες αποκάλυψης στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, το Νοσοκομείο Βαλουκλή, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ασθενείς του νοσοκομείου είχαν απομακρυνθεί και μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της Πόλης. Από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με το «CNN Türk», 104 άτομα.

Η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι μετά την κατάσβεση το τουρκικό κράτος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

Επικοινωνία Μπακογιάννη-Ιμάμογλου για το ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης

Tη συμπαράστασή του, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να συμβάλει με κάθε μέσο, ώστε το Ελληνικό Νοσοκομείο «Βαλουκλή» στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά, να αναγεννηθεί ξανά εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Κατά την συνομιλία τους ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι η καταστροφή του νοσοκομείου από την πυρκαγιά αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την ελληνική ομογένεια. Ξεκαθάρισε ,όμως, ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Ερντογάν: Το νοσοκομείο θα επισκευαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα

Τη λύπη του για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχίατρο Στάθη Λεάνα.

Ο Ερντογάν, όπως επισημαίνεται, έλαβε λεπτομερή πληροφόρηση για την κατάσταση του νοσοκομείου, τους ασθενείς και το προσωπικό. Δεσμεύτηκε δε ότι «το νοσοκομείο θα επισκευαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος ανέθεσε στον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά να προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες για το Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλουκλί.