Ντόναλντ Τραμπ: Έθαψε την Ιβάνα σε γήπεδο γκολφ ιδιοκτησίας του για να γλυτώσει φόρους

Ντόναλντ Τραμπ: Έθαψε την Ιβάνα σε γήπεδο γκολφ ιδιοκτησίας του για να γλυτώσει φόρους

Ο φορολογικός κώδικας του Νιού Τζέρσεϊ απαλλάσσει τη γη που χρησιμοποιείται ως νεκροταφείο από φόρους και επιβαρύνσεις

Σε γήπεδο γκολφ ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ στο Νιού Τζέρσεϊ αντί σε νεκροταφείο έγινε η κηδεία την πρώτης του συζύγου, Ιβάνα, που πέθανε πριν από έναν μήνα σε ηλικία 73 ετών.

Η επιλογή όμως του πρώην Αμερικανού Προέδρου να θάψει την πρώην σύζυγό του του στο Trump National Golf Club, μόνο σε συναισθηματικούς λόγους δεν οφείλεται. Όπως γράφει ο Guardian, ο Ντόναλντ Τραμπ εκμεταλλεύτηκε την ταφή της Ιβάνα εκεί, προκειμένου να τύχει φοροαπαλλαγής. Κι αυτό γιατί o φορολογικός κώδικας στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου οι φόροι ιδιοκτησίας και γης είναι σε δυσθεώρητα ύψη, απαλλάσσει τη γη που χρησιμοποιείται ως νεκροταφείο από όλους τους φόρους και κάθε είδους επιβαρύνσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε η ProPublica, η οικογένεια Τραμπ είχε προσπαθήσει προηγουμένως να ορίσει ένα κοντινό ακίνητο στο Χάκετσταουν του Νιου Τζέρσεϊ, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται νεκροταφεία. Η Ιβάνα είναι το πρώτο άτομο που θάφτηκε στο γήπεδο του γκολφ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του περνούν πολύ χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.