Έφηβος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην Δυτική Όχθη

Έφηβος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην Δυτική Όχθη

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

«Ένας 16χρονος νεαρός άνδρας, ο Αμζάντ Νασάτ Αμπού Αλία, υπέκυψε στα τραύματά του αφού δέχθηκε αληθινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό, κοντά στο χωριό αλ Μουγκάγιερ», κοντά στη Ραμάλα, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Περίπου 300 με 400 Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί σε αυτή την περιοχή για να διαμαρτυρηθούν κατά του εποικισμού, σύμφωνα με φωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν Ισραηλινοί έποικοι και Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες ο ένας στον άλλο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν βίαιες ταραχές».

«Οι ταραχοποιοί έκαψαν λάστιχα και πέταξαν πέτρες προς έναν δρόμο από τον οποίο διέρχονται πολιτικά οχήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός. «Ο ισραηλινός στρατός και η συνοριακή αστυνομία αναπτύχθηκαν και απάντησαν χρησιμοποιώντας μέσα για τη διάλυση των ταραχών και αληθινά πυρά».

Το περιστατικό σημειώθηκε αφότου δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ένα περιστατικό που χαρακτηρίστηκε από τον στρατό ανταλλαγή πυροβολισμών με ενόπλους, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τουλάχιστον 53 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Μαρτίου, κυρίως στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων φερόμενων ως μαχητών και αμάχων, μεταξύ των οποίων η δημοσιογράφος του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, που κάλυπτε μια ισραηλινή επιχείρηση στην Τζενίν.

Την ίδια περίοδο, 19 άνθρωποι -στην πλειονότητά τους Ισραηλινοί άμαχοι στο εσωτερικό του Ισραήλ- έχουν σκοτωθεί, κυρίως σε επιθέσεις Παλαιστινίων. Τρεις Άραβες Ισραηλινοί επιτιθέμενοι έχουν σκοτωθεί επίσης.