Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν – Το 75% των Δημοκρατικών δεν θέλουν να επανεκλεγεί

Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν – Το 75% των Δημοκρατικών δεν θέλουν να επανεκλεγεί

Στις ηλικίες κάτω των 45 ετών το 82% δηλώνει ότι δεν πρέπει να διεκδικήσει δεύτερη θητεία

Τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών ή που κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς θέλουν το κόμμα να επιλέξει κάποιον άλλο εκτός από τον Τζο Μπάιντεν ως υποψήφιο πρόεδρο στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN.

Η δημοσκόπηση δείχνει, ότι το 32% των Δημοκρατικών δηλώνουν, ότι δεν θέλουν να επανεκλεγεί πρόεδρος ο Μπάιντεν. Ένα άλλο 24% είπε, ότι δεν πιστεύει, ότι θα μπορούσε να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο το 2024, ενώ το 19% ανέφερε άλλους λόγους για την αντίθεσή του στον σημερινό πρόεδρο. Η αντιπάθεια προς τον Μπάιντεν είναι ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των Δημοκρατικών ηλικίας κάτω των 45 ετών, το 82% των οποίων δηλώνει ότι δεν θέλει να προσπαθήσει για δεύτερη θητεία.

Οι αριθμοί του προέδρου δεν είναι πολύ καλύτεροι μεταξύ των ηλικιωμένων Δημοκρατικών, με μόλις το 31% των ηλικίας 45 ετών και άνω να δηλώνουν ότι θέλουν άλλη μια προεδρία Μπάιντεν. Στις αρχές του 2022 η δημοσκόπηση του CNN είχε δείξει, ότι οι Δημοκρατικοί ήταν βασικά διχασμένοι ως προς την προοπτική του Τζο Μπάιντεν να επιδιώξει να επανεκλεγεί, με το 45% να λέει ότι θέλει να είναι ξανά υποψήφιος ο Μπάιντεν και το 51% να δηλώνει ότι όχι.