Η Πολωνία θα αγοράσει άρματα και μαχητικά αεροσκάφη από τη Νότια Κορέα

Η Πολωνία θα αγοράσει άρματα και μαχητικά αεροσκάφη από τη Νότια Κορέα

Τα πρώτα οβιδοβόλα και άρματα θα παραδοθούν μέχρι τα τέλη του έτους και τα αεροσκάφη το 2023

Η Πολωνία θα υπογράψει την επόμενη εβδομάδα μια σύμβαση για την αγορά από τη Νότια Κορέα αρμάτων μάχης K2, οβιδοβόλων K9 και τριών σμηνών αεροσκαφών FA-50, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάζακ.

«Την επόμενη εβδομάδα υπογράφουμε τις συμφωνίες», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο wPolityce, η σύμβαση αφορά την παράδοση 48 μαχητικών αεροσκαφών FA-50, των πρώτων από τα 180 άρματα Κ2 (τα αποκαλούμενα και «Μαύροι Πάνθηρες) που θα προμηθευτεί συνολικά η Βαρσοβία καθώς και αδιευκρίνιστου προς το παρόν αριθμού οβιδοβόλων.

Τα πρώτα οβιδοβόλα και άρματα θα παραδοθούν μέχρι τα τέλη του έτους και τα αεροσκάφη το 2023, σύμφωνα με τον υπουργό ο οποίος δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση. «Κατανοούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πολωνία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την επιθετική πολιτική του Πούτιν (…) Ο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον πολωνικό στρατό όσο το δυνατόν περισσότερο», εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. «Στηρίζουμε την Ουκρανία, επειδή πολεμάει για εμάς, όμως πρέπει επίσης να ενισχύσουμε τις δικές μας αμυντικές ικανότητες», πρόσθεσε.