Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Σουηδίας: Μπορούμε να μπλοκάρουμε την ένταξη της στο ΝΑΤΟ

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Σουηδίας: Μπορούμε να μπλοκάρουμε την ένταξη της στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Στοκχόλμη ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της

Παλιά μου τέχνη κόσκινο... Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Σουηδίας, την οποία κατηγορεί ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Παράλληλα, έστειλε και ένα μήνυμα προς την Φινλανδία, καθώς και με αυτή έχει υπογραφεί ένα μνημόνιο. Αμφότερες χώρες επιθυμούν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και η Τουρκία μέχρι τώρα έχει θέσει βέτο και τις μπλοκάρει.

«Η Τουρκία έχει δώσει υπό όρους έγκριση στις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO και θα μπορούσε να σταματήσει τη διαδικασία εάν οι δύο χώρες δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών ομάδων», δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

«Βλέπουμε ότι η Σουηδία δεν τηρεί ιδιαίτερα τις υποσχέσεις της. Ως Τουρκία, η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι τους», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Ο πονηρός σουλτάνος δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει αυτά που θέλει από τις ΗΠΑ. Έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να πιέσει τις ΗΠΑ. Έτσι καταφέρεται κατά της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ενώ θα έπρεπε να ντρέπεται και μόνο το όνομά τους να λέει, και όχι να τις κατηγορεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...