Βρετανία: Η κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα

Βρετανία: Η κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα

Κατατέθηκε πρόταση μετά το μπλοκάρισμα εκείνης των Εργατικών, που έβαζαν μέσα και τον Μπόρις Τζόνσον

Η βρετανική κυβέρνηση θα διενεργήσει ψηφοφορία για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για πολιτικά ζητήματα, αφού παρεμποδίστηκε η προσπάθεια του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος για μια τέτοια διαδικασία καθώς υπουργοί εξέφρασαν αντιρρήσεις στη διατύπωσή της.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει μόλις το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα επιλέξει νέο επικεφαλής, αλλά το Εργατικό Κόμμα ήθελε να διενεργηθεί ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση και στον Τζόνσον προκειμένου να τον εξαναγκάσει να αποχωρήσει νωρίτερα.

Η κυβέρνηση μπλόκαρε την προσπάθεια των Εργατικών, λέγοντας ότι ο Τζόνσον θα πρέπει να μείνει έξω από την όποια πρόταση δυσπιστίας. Βουλευτές των Συντηρητικών, ακόμα και αυτοί που έχουν επικριτική στάση απέναντι στον Τζόνσον, έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν για να στηρίξουν την κυβέρνηση, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Καταθέτουμε πρόταση που δίνει στην Βουλή (των Κοινοτήτων, την κάτω Βουλή του βρετανικού Κοινοβουλίου) την ευκαιρία να αποφασίσει εάν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Τζόνσον, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα.

Ερωτηθείσα για ποιο λόγο παρεμποδίστηκε η πρόταση των Εργατικών, δήλωσε ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά του ίδιου του πρωθυπουργού δεν αποτελεί ορθή χρήση του κοινοβουλευτικού χρόνου και πρόσθεσε ότι οι Εργατικοί «παίζουν πολιτικά παιχνίδια».