Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Ιταλία το τελευταίο πεντάμηνο – Πάνω από 142 χιλιάδες

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Ιταλία το τελευταίο πεντάμηνο – Πάνω από 142 χιλιάδες

Ανακοινώθηκαν και 157 θάνατοι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 142.967 νέα κρούσματα κορονοϊού και 157 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων πεντέμιση μηνών. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο υψηλότερος, από τα τέλη Απριλίου μέχρι σήμερα. Το 26% των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, προέκυψε θετικό.

Στους νοσοκομειακούς θαλάμους της χώρας βρίσκονται 9.724 ασθενείς με κορονοϊό, 270 περισσότεροι από χθες. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, οι ασθενείς με covid 19 είναι 375, δηλαδή 15 περισσότεροι από την χθεσινή ημέρα.

Στην φάση αυτή, οι κάτοικοι της χώρας θετικοί στον ιό, είναι 1.350.481. Στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε αισθητά ο αριθμός των πολιτών που υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ: λόγω των επικείμενων διακοπών, αλλά και της συνεχούς, αυξητικής τάσης των περιστατικών, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στις ιταλικές φυλακές, τέλος, μέσα σε μια εβδομάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού τετραπλασιάστηκε. Στις 4 Ιουλίου ήταν 159, ενώ χθες άγγιξαν τα 643. Μόνο στην περίπτωση ενός κρατουμένου, όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά στο νοσοκομείο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...