Παγκόσμιο δέος προκαλούν οι live εικόνες της NASA από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Παγκόσμιο δέος προκαλούν οι live εικόνες της NASA από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Μετά τα πρώτα στιγμιότυπα που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα, η NASA παρουσίασε σε ζωντανή μετάδοση νέες εικόνες του σύμπαντος

Νέες συγκλονιστικές εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, οι οποίες μας μεταφέρουν στα βάθη του Σύμπαντος, παρουσιάζει σε ζωντανή μετάδοση η NASA.

Η πιο βαθιά και ευκρινής εικόνα του διαστήματος αποκαλύφθηκε νωρίτερα σήμερα από τη NASA. Πρόκειται για μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από το πιο προηγμένο τηλεσκόπιο του κόσμου, το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της NASA, Μπιλ Νέλσον, oυσιαστικά χάρη σε αυτή την εικόνα βλέπουμε πώς ήταν το σύμπαν πριν από περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια χρόνια. Εφόσον γνωρίζουμε ότι το σύμπαν είναι 13,8 δισεκατομμυρίων ετών τότε είναι σαν να επιστρέφουμε στην απαρχή του.

Εξήγησε ότι θα υπάρχει τόση ακρίβεια στις εικόνες που θα φαίνεται εάν οι πλανήτες είναι κατοικήσιμοι ή όχι. «Και όταν κοιτάξετε κάτι τόσο μεγάλο όπως αυτό, θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που δεν ξέρουμε καν ποιες είναι οι ερωτήσεις είναι ακόμα», πρόσθεσε ο ίδιος. Είναι ό,τι πιο μακρινό έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα τόσο σε χρόνο όσο και σε απόσταση, πιο κοντά στην αυγή του χρόνου και στην άκρη του σύμπαντος, με μέρος της εικόνας να δείχνει φως από λίγο μετά το Big Bang.

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε χθες το βράδυ και συγκεκριμένα δείχνει ένα σμήνος γαλαξιών που ονομάζεται SMACS 0723 και είναι το πρώτο από τα πολλά που θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Ιστορικό χαρακτήρισε αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...