ΗΠΑ – Νέα Υόρκη: Οι αρχές κυκλοφόρησαν βίντεο με συμβουλές προστασίας σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης

ΗΠΑ – Νέα Υόρκη: Οι αρχές κυκλοφόρησαν βίντεο με συμβουλές προστασίας σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης

«Είναι σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν τα βήματα για να μείνουν ασφαλείς»

Οι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης κυκλοφόρησαν βίντεο με συμβουλές προς τους κατοίκους για την προστασία τους σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Το Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Νέας Υόρκης, που δημιούργησε το βίντεο, αναφέρθηκε στα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής: Μπες μέσα, Μείνε μέσα και Μείνε συντονισμένος.

Το βίντεο ξεκινά με πλάνα της πόλης και σειρήνες, ενώ μία γυναίκα εμφανίζεται στο δρόμο και ενημερώνει για τι θα πρέπει να ακολουθήσει. «Λοιπόν, έγινε πυρηνική επίθεση. Μην ρωτάτε πώς και γιατί, απλά να ξέρετε ότι η πόλη χτυπήθηκε».

Καλεί τους πολίτες να μπουν μέσα γρήγορα. «Εσείς, οι φίλοι μας, η οικογένειά σας, μπείτε μέσα» αναφέρει και επισημαίνει πως πρέπει να μείνουν μακριά από πόρτες και παράθυρα. Εν συνεχεία εξηγεί πως η φυγή με αυτοκίνητο «δεν είναι επιλογή».

Εάν το κτήριο, που διαμένουν, έχει υπόγειο, καλούνται να μπουν σε αυτό. Όποιος ήταν έξω κατά τη διάρκεια της επίθεσης, θα πρέπει να βγάλει τα ρούχα του και να κάνει αμέσως ένα μπάνιο για να ξεπλύνει τη ραδιενεργή σκόνη από πάνω του.

Οι πολίτες, ακόμα, πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς τα νέα για να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις.

«Μην βγείτε έξω έως ότου αξιωματούχοι σάς πουν ότι είναι ασφαλές».

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Νέας Υόρκης Zach Iscol δήλωσε ότι οι Νεοϋορκέζοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι καθώς «οι απειλές συνεχίζουν να εξελίσσονται».

«Είναι σημαντικό οι Νεοϋορκέζοι να γνωρίζουν πως προετοιμαζόμαστε για οποιεσδήποτε επικείμενες απειλές και τους παρέχουμε τους πόρους που χρειάζονται για να παραμείνουν ασφαλείς και ενημερωμένοι».

Η πόλη επισημαίνει, τέλος, πως «παρότι η πιθανότητα ενός πυρηνικού συμβάντος στη Νέα Υόρκη είναι πολύ μικρή, είναι σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν τα βήματα για να μείνουν ασφαλείς».