Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από την έκρηξη σε πολυκατοικία που σκότωσε 15 άτομα στο Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από την έκρηξη σε πολυκατοικία που σκότωσε 15 άτομα στο Ντονέτσκ

Η ουκρανική κυβέρνηση κάλεσε τους αμάχους να απομακρυνθούν από τη Χερσώνα

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη ρωσική επίθεση με πύραυλο σε πολυκατοικία στην πόλη Τσασίβ Γιαρ, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Η επίθεση έγινε με ρωσικές ρουκέτες Uragan, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κυριλένκο είπε χθες ότι η επίθεση στο πολυκατοικία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη της Chasiv Yar. Η περιφερειακή υπηρεσία έκτακτης ανάγκης έδωσε τον αριθμό των νεκρών στις 15:00 το απόγευμα της Κυριακής, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν 25 ακόμη άτομα να είναι ακόμα κάτω από τα ερείπια μεταξύ των οποίων και ένα 9χρονο παιδί.

Στο μεταξύ, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερετσούκ κάλεσε χθες τους αμάχους στην κατεχόμενη από τη Ρωσία νότια περιοχή Χερσώνα να απομακρυνθούν επειγόντως από εκεί, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μια αντεπίθεση.

Η Ουκρανία έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής Χερσώνας στην Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης πρωτεύουσάς της, τις πρώτες εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.