Θρίλερ για την πρωταγωνίστρια του «The Crown»: Θαυμαστής απειλούσε ότι θα την βιάσει

Θρίλερ για την πρωταγωνίστρια του «The Crown»: Θαυμαστής απειλούσε ότι θα την βιάσει

Μέσα σε ένα μήνα της έστειλε περισσότερα από 1.000 μηνύματα στα social media

Σε θρίλερ είχε μετατραπεί η ζωή της πρωταγωνίστριας του «The Crown», Claire Foy, από έναν θαυμαστή της, ο οποίος την πολιορκουσε με μηνύματα στα social media.

Η ηθοποιός δέχτηκε περισσότερα από 1.000 μηνύματα στους λογαριασμούς της μέσα σε ένα μήνα από τον εμμονικό θαυμαστή, ο οποίος μάλιστα απειλούσε, ότι θα τη βιάσει. Η 38χρονη ηθοποιός κάλεσε πέρσι την αστυνομία, όταν ο Jason Penrose χτυπούσε επανειλημμένα το κουδούνι έξω από το σπίτι της. Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και ο Penrose κατηγορείται, ότι της έστελνε μηνύματα στο μέιλ της, της ζητούσε να γίνει η κοπέλα του και το αποκορύφωμα, την απειλούσε ότι θα τη βιάσει. Η ατζέντης της Foy, Emma Jackson, είχε επίσης λάβει τα μηνύματα, αλλά είχε μπλοκάρει τον λογαριασμό του αποστολέα.

Η 38χρονη Foy που υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στους δύο πρώτους κύκλους της επιτυχημένης σειράς του Netflix «The Crown», κάλεσε την αστυνομία στις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν ο Penrose εμφανίστηκε στο σπίτι της και χτυπούσε το κουδούνι της «συνεχώς». Όπως έγινε γνωστό, στην ηθοποιό χορηγήθηκε προσωρινή εντολή προστασίας από τον Φεβρουάριο, η οποία απαγόρευσε στον stalker να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί της ή τον μάνατζέρ υης. Του απαγορεύτηκε επίσης να παρευρίσκεται στα σπίτια τους, στους χώρους εργασίας τους ή οπουδήποτε θα περίμενε εύλογα να βρίσκονται.

Τα δικαστικά έγγραφα λένε: «Η Clare Foy κάλεσε την αστυνομία για να πει ότι ο Jason Penrose βρισκόταν έξω από την κατοικία της και χτυπούσε συνεχώς το κουδούνι της. Η Emma Jackson έλαβε επίσης μήνυμα στο μέιλ της στις 2 Νοεμβρίου 2021». Ένα απειλητικό του μήνυμα ανέφερε: «Λυπάμαι, νομίζω ότι η Κλερ δεν πρέπει να μιλάει για προσωπικά θέματα στα μέσα ενημέρωσης αλλά μόνο για δημιουργικές δουλειές».

Στη συνέχεια, το δικαστικό έγγραφο ανέφερε λεπτομέρειες των απειλητικών μηνυμάτων και καταλήγει: «Μετά από αυτό τα μηνύματα ερχόντουσαν όλο και πιο συχνά. Τα μηνύματα που συνέχισε να λαμβάνει η Jackson ήταν αρκετά λεπτομερή και μιλούσαν για βιασμό της κ. Foy, για το ότι θα βιαστεί και ότι θα ήθελε να γίνει η κοπέλα του. Αποτελεί κίνδυνο».

Η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε στην ακροαματική διαδικασία: «Οι καταγγέλλουσες στην παρούσα υπόθεση, η Clare Foy και η μάνατζέρ της Emma Jackson, έλαβαν για πρώτη φορά γνώση του εναγόμενου (κ. Penrose) τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021. Από τον Νοέμβριο του 2021 ο εναγόμενος άρχισε να στέλνει μηνύματα στις δύο γυναίκες».