«Grey’s Anatomy»: Μια 22χρονη που έβλεπε την σειρά ανακάλυψε ότι πάσχει από σπάνιο σύνδρομο

«Grey’s Anatomy»: Μια 22χρονη που έβλεπε την σειρά ανακάλυψε ότι πάσχει από σπάνιο σύνδρομο

Aναγνώρισε τα συμπτώματά της σε μια «ασθενή» του σήριαλ

Το «Grey’s Anatomy» μπορεί να είναι μυθοπλασία, αλλά βοήθησε μια 22χρονη να λύσει ένα θέμα με την υγεία της.

Συγκεκριμένα, η Emilie Levy, από το Ισραήλ, υπέφερε από ανεξήγητους πόνους στους καρπούς και τους αστραγάλους της από τα 12 της.

Ως έφηβη, άρχισε επίσης να εμφανίζει εξαρθρώσεις στον ώμο, το ισχίο και το σαγόνι της, με τους γιατρούς να είναι μπερδεμένοι και να μην μπορούν να καταλάβουν τι συνέβαινε.

Έτσι, σύμφωνα με την New York Post, μια μέρα, ενώ παρακολουθούσε την σειρά της Shonda Rhimes, αναγνώρισε τα συμπτώματά της σε μια «ασθενή».

«Παρακολουθούσα την 13η σεζόν όταν εντόπισα κάτι», είπε η Levy στο NeedToKnow.online.

«Υπήρχε μια γυναίκα ασθενής που παραπονέθηκε πως είχε hangover (τα συμπτώματα που έχει κάποιος μετά από μεθύσι), ωστόσο εκείνη είχε πιει ένα μόνο ποτό και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της εξέτασης, κατάφεραν να της εξαρθρώσουν εύκολα ολόκληρο το χέρι», είπε η κοπέλα.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5142360839109666&set=a.5142360945776322&type=3

«Αφού τους είδα να εξαρθρώνουν τον ώμο της, θυμάμαι να σκέφτομαι ότι μου θυμίζει ακριβώς τον εαυτό μου», είπε η Levy.

Η γυναίκα στη σειρά διαγνώστηκε τελικά με σύνδρομο Ehlers-Danlos, μια κληρονομική διαταραχή που κάνει υπερβολικά εύκαμπτες τις αρθρώσεις καθώς και ελαστικό και εύθραυστο δέρμα.

Αλλά ακόμα και αφού αναγνώρισε όλα τα σημάδια στην τηλεόραση, οι γιατροί της είπαν ότι έκανε λάθος, λέγοντάς της πως έχει σύνδρομο υπερκινητικότητας. Τελικά, αναζήτησε και δεύτερη ιατρική γνώμη και το 2019 τελικά διαγνώστηκε με το σύνδρομο Ehlers-Danlos.

Όμως, παρά τη διάγνωση, τα προβλήματά της δεν είχαν λυθεί. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Levy ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, αφού ένας άλλος οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και έπεσε πάνω στο όχημά της. Από το τροχαίο εξαρθρώθηκαν τα πλευρά της.

Έξι μήνες αργότερα, η θωρακική περιοχή και το στήθος της είχαν επίσης εξαρθρωθεί. «Ήταν σαν ντόμινο, η φθορά ήταν τόσο γρήγορη, μέρα με τη μέρα γινόταν χειρότερη», είπε.

Εάν έσκυβε, οδηγούσε ή καθόταν για περισσότερο από 30 λεπτά, αλλά και σηκώνοντας πράγματα, βήχοντας ή ακόμα και αναπνέοντας, πάθαινε το ίδιο πράγμα.

Ξυπνούσε ακόμη και στον ύπνο της για να ξαναβάλει τα πλευρά της στη θέση τους, σχεδόν κάθε 10 λεπτά.

«Έφτασα σε ένα σημείο όπου είπα στους γονείς μου ότι δεν μπορούσα να φανταστώ να ζήσω έτσι, με τόσους πόνους, ούτε για δύο ακόμη μήνες», τόνισε.

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για τον Ehlers-Danlos, η Levy πήρε την κατάσταση στα χέρια της για άλλη μια φορά και έψαξε στο διαδίκτυο την θεραπεία του συνδρόμου από το οποίο έπασχε.

Κλαίγοντας, πήγε στους γονείς της και τους έδειξε το βίντεο που ανακάλυψε και τελικά μετέβη στη Φλόριντα για να λάβει θεραπεία, δύο μήνες αργότερα.

«Νοσηλεύτηκα στην κλινική για τρεις μήνες και υποβλήθηκα σε σοβαρή θεραπεία που τελικά οδήγησε σε τεράστια βελτίωση την υγεία μου», είπε για τη διαδικασία που της άλλαξε τη ζωή.

Λόγω των επίμονων επιπλοκών της υγείας της, η Levy αποφάσισε να γίνει γιατρός, πετυχαίνοντας τελικά τον στόχο της τον Φεβρουάριο του 2022, που άνοιξε κλινική μαζί με τον χειρουργό Dr. Yeshaiau Benedict στο Ισραήλ.