Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ – Αυξήθηκαν κατά 20% τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ – Αυξήθηκαν κατά 20% τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

«Η πανδημία αλλάζει, αλλά δεν έχει τελειώσει» επισημαίνει ο επικεφαλής του Οργανισμού Δρ. Τέντρος Γκεμπρεγέσους

«Καμπανάκι» για νέα έξαρση της πανδημίας κορονοϊού έκρουσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τέντρος Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης για την Covid-19 και άλλων παγκοσμίων θεμάτων υγείας.

«Λόγω των παραλλαγών BA.4 και BA.5 σε πολλά μέρη του κόσμου, τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται σε 110 χώρες, προκαλώντας άνοδο των συνολικών παγκόσμιων κρουσμάτων κατά 20%», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, ότι οι θάνατοι έχουν αυξηθεί σε 3 από τις 6 περιφέρειες του ΠΟΥ, παρότι ο παγκόσμιος αριθμός παραμένει σχετικά σταθερός.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ τονίζει, ότι η πανδημία «αλλάζει αλλά δεν έχει τελειώσει» και σημειώνει πως «η ικανότητά μας να παρακολουθούμε τον ιό απειλείται, καθώς οι αναφορές και οι γονιδιωματικές αλληλουχίες μειώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να παρακολουθήσουμε την Omicron και να αναλύσουμε τις μελλοντικές αναδυόμενες παραλλαγές».

Επισημαίνει τέλος, ότι στα μέσα του 2022, που είναι το σημείο στο οποίο ο ΠΟΥ είχε καλέσει όλες τις χώρες να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού τους, το 75% των άνω των 60 ετών είναι πλέον εμβολιασμένο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...