Κομισιόν: Σε τέλμα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Κομισιόν: Σε τέλμα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

«Λυπηρώς οι ανησυχίες μας για τα ουσιώδη της ενταξιακής διαδικασίας δεν έχουν απαντηθεί»

Οι ανησυχίες της ΕΕ για τα ουσιώδη της ενταξιακής διαδικασίας όσον αφορά στην Τουρκία δεν έχουν απαντηθεί ανέφερε ο Επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας, Όλιβερ Βάρχελι μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε τέλμα. Συγκεκριμένα, ο κ. Βάρχελι επισήμανε ότι «η τουρκική κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει εκ νέου τον στρατηγικό της στόχο για ένταξη στην ΕΕ σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, λυπηρώς οι ανησυχίες μας για τα ουσιώδη της ενταξιακής διαδικασίας δεν έχουν απαντηθεί».

Τέλος, ανέφερε ότι η Κομισιόν συνεχίζει την εντατικοποίηση της δέσμευσης με την Τουρκία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος σύμφωνα με την καθοδήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Οι αρχές της πολιτικής της τουρκίας είναι αντίθετες με τις αρχές της ΕΕ. Όπως ο σεβασμός, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών, ο σεβασμός των αποφάσεων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατοχή της βόρειας Κύπρου συν τα άλλα εγκλήματα, οι επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τουρκία και όχι μόνο δεν πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ, αλλά θα πρέπει να αποβληθεί από άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...