Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση με ρωσικούς πυραύλους στο Κίεβο – Χτυπήθηκε κτίριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση με ρωσικούς πυραύλους στο Κίεβο – Χτυπήθηκε κτίριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας

Το πρώτο ρωσικό χτύπημα στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά από τρεις εβδομάδες

Σε πυραυλική επίθεση οφείλονται οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Κίεβο το πρωί της Κυριακής. Πρόκειται για το πρώτο ρωσικό χτύπημα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μετά από τρεις εβδομάδες.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επίθεση έγινε σε εννιαώροφη πολυκατοικία, ενώ χτυπήθηκε και κτίριο κοντά στην κατοικία υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας. Το σύνολο των υπαλλήλων της Πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πολυκατοικία ανασύρθηκε ένας νεκρός ενώ ένα εξάχρονο κορίτσι και η μητέρα του νοσηλεύονται στο νοσοκομείου, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εγκλωβισμένους, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Το χρονικό της πυραυλικής επίθεσης

Η ρωσική επίθεση με πυραύλους στο κέντρο του Κιέβου, έπληξε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτέυουσας Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι τα ρωσικά πλήγματα γίνονται  "για τον εκφοβισμό των Ουκρανών (...) καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής του NATO", σημείωσε εξάλλου σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ο Κλίτσκο, ο οποίος μετέβη στο σημείο που επλήγη μερικές ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στις 28 και 30 στη Μαδρίτη.

 

Κουλέμπα στους G7: Περισσότερα όπλα για την Ουκρανία - Νέες κυρώσεις για την Ρωσία

Περισσότερα όπλα και νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ζήτησε από την ομάδα των G7 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Νμίτρο Κουλέμπα μετά τις νέες πυραυλικές επιθέσεις της Μόσχας στο Κίεβο που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άτομα.

Ο Κουλέμπα έκανε μάλιστα αναφορά στο 7χρονο κορίτσι που οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν από το εννιαόροφο κτίριο που επλήγη στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Αυτό το 7χρονο παιδί κοιμόταν ειρηνικά στο Κίεβο ως την στιγμή που ρωσικός πύραυλος Κρουζ ανατίναξε το σπίτι της. Πολλοί ακόμη σε όλη την Ουκρανία δέχονται πλήγματα. Η σύνοδος κορυφής της G7 θα πρέπει να απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία», αναφέρει ο Κουλέμπα σε μήνυμά του στο Twitter.