Μπανγκλαντές: 68 νεκροί από τις πλημμύρες

Μπανγκλαντές: 68 νεκροί από τις πλημμύρες

Τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορες περιοχές του Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών της ασιατικής χώρας.

Τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν, αλλά αναφέρθηκαν επίσης θάνατοι από κεραυνούς και δαγκώματα φιδιών στις πληγείσες περιοχές, στο διάστημα μεταξύ 17 Μαΐου και 23 Ιουνίου. 24 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και δρόμους. Τηλεοπτικά ρεπορτάζ δείχνουν εικόνες από μεγάλες εκτάσεις που έχουν βουλιάξει κάτω από τα νερά, ειδικά στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών και Αρωγής του Μπανγκλαντές, Εναμούρ Ραχμάν, δήλωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ιδιωτικοί φορείς συνεργάζονται με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων στην επαρχία Σιλχέτ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 122 ετών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...