Ουγγαρία: Συνελήφθη ο «Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας» – Είχε πλαστογραφήσει πιστοποιητικό θανάτου

Ουγγαρία: Συνελήφθη ο «Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας» – Είχε πλαστογραφήσει πιστοποιητικό θανάτου

Ο Σέρζιο Ρομπέρτο ντε Καρβάλιο είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στον κόσμο

Η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε χθες Τρίτη (21/6) στην Ουγγαρία έναν από τους «μεγαλύτερους διακινητές ναρκωτικών διεθνώς», με τα παρατσούκλια «ο Βραζιλιάνος Πάμπλο Εσκομπάρ» και «ταγματάρχης Καρβάλιο», που διέφευγε από το 2020 και τον βαραίνουν υποψίες πως είναι επικεφαλής τεράστιου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με προορισμό την Ευρώπη.

 

Η βραζιλιάνικη αστυνομία, που συνεργάστηκε με την Ιντερπόλ, «επιβεβαιώνει τη σύλληψη του Σέρζιο Ρομπέρτο ντε Καρβάλιο, που θεωρείται από τους μεγαλύτερους διακινητές διεθνώς σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη αστυνομία, ο «Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας», πρώην αστυνομικός, ζούσε στην Ευρώπη και χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα για να διαφεύγει από τις αρχές.

Μετά τη σύλληψή του στην Ισπανία, όπου ζούσε με ψευδή ταυτότητα, για διακίνηση ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης και πλαστογράφησε πιστοποιητικό θανάτου για να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη, σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε μεταδώσει το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo πέρυσι.

Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του «ταγματάρχη Καρβάλιου» τον Νοέμβριο του 2020, στο πλαίσιο επιχείρησης που οδήγησε στην κατάσχεση πόρων αξίας σχεδόν 100 εκατ. δολαρίων «της εγκληματικής οργάνωσης που διηύθυνε», σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία.

Σκοπός της επιχείρησης ήταν «να εξαρθρωθούν οικονομικά οργανώσεις υπεύθυνες για τη μεταφορά δεκάδων τόνων κοκαΐνης προς την Ευρώπη, με τη χρήση κυρίως βραζιλιάνικων λιμανιών».

Η έρευνα εκτάθηκε στην Κολομβία, στον Παναμά, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στη Ρουμανία και στο Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

«Το τέχνασμα των εγκληματιών ήταν να ξεπλένουν αγαθά και πόρους αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στη Βραζιλία και στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας διάφορους αχυράνθρωπους και εικονικές εταιρείες, προκειμένου να δίνουν νομιμοφανή εμφάνιση στα κέρδη που εξασφάλιζαν από τη διακίνηση», είχε εξηγήσει τότε η ομοσπονδιακή αστυνομία.