Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Επιχείρησε να διασχίσει τον φράχτη ασφαλείας

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που επιχείρησε να διασχίσει τον ισραηλινό φράχτη ασφαλείας από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως στρατιώτες εντόπισαν κοντά στην πόλη Καλκίλια έναν ύποπτο να καταστρέφει τον φράχτη ασφαλείας και να προσπαθεί να περάσει στο Ισραήλ. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ, είπε, και πρόσθεσε πως για το συμβάν διεξάγεται έρευνα.

Το Ισραήλ κατασκεύασε τον φράχτη κατά μήκος των συνόρων με τη Δυτική Όχθη στο αποκορύφωμα μιας παλαιστινιακής εξέγερσης ως έναν τρόπο να σταματήσει βομβιστές αυτοκτονίας από το να εισέλθουν στη χώρα. Οι Παλαιστίνιοι τον αποκαλούν "αρπαγή εδάφους".

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως το σημερινό συμβάν ήταν "επί τόπου εκτέλεση".

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο νεκρός είναι ο Ναμπίλ Γκάνεμ, ένας 53χρονος εργάτης από την πόλη Ναμπλούς στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Κάθε μέρα περίπου 165.000 Παλαιστίνιοι εισέρχονται με άδειες στο Ισραήλ προκειμένου να εργαστούν, σύμφωνα με το παλαιστινιακό συνδικάτο, όμως κάθε εβδομάδα χιλιάδες άλλοι περνούν παράνομα, συχνά αποφεύγοντας σημεία ελέγχου μέσω κενών στον φράχτη ασφαλείας.