Ζελένσκι: Ο κόσμος θέλει να μάθει να πολεμάει και να νικάει σαν τους Ουκρανούς

Ζελένσκι: Ο κόσμος θέλει να μάθει να πολεμάει και να νικάει σαν τους Ουκρανούς

Ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την πρόσθετη στρατιωτική βοήθειά τους

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του προς τους Αμερικανούς για την παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας, την οποία του γνωστοποίησε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν.

«Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια νέα ενίσχυση της άμυνάς μας, μια νέα δόση βοήθειας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων», τόνισε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για αυτή την υποστήριξη, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την άμυνά μας στο Ντονμπάς», την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, επίκεντρο των τρεχουσών ρωσικών επιθέσεων.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως όπλα του πυροβολικού και οβίδες, αλλά και αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι πληροφόρησε τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την παροχή αυτού του νέου πακέτου βοήθειας, ύψους περίπου ενός δισ. δολαρίων.

Ο Ζελένσκι, επίσης, υποστήριξε πως είχε επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, αλλά και με άλλους ηγέτες χωρών, ενώ αποκάλυψε πως έλαβε πρόσκληση να μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στα τέλη του μήνα στη Μαδρίτη, αλλά και στη Σύνοδο των G7.

Υπογράμμισε, δε, πως στις επαφές του με διεθνείς παράγοντες «ακούω τον θαυμασμό για τις πράξεις των υπερασπιστών μας και των μαχητών μας. Ο κόσμος πραγματικά θέλει να μάθει από τους Ουκρανούς πώς να πολεμάει και πώς να νικάει. Σε όλη την διάρκεια του πολέμου, ο ουκρανικός στρατός απέδειξε το θάρρος του, αλλά και τη σοφία που διαθέτει στο πεδίο της μάχης, μαζί με την ικανότητα να νικήσει στη στρατηγική τον εχθρό μας, φέρνοντας σημαντικά αποτελέσματα παρά τα μειονεκτήματα σε αριθμό και εξοπλισμό. Φυσικά κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και καθημερινά κάνω ό,τι μπορώ προκειμένου η Ουκρανία να λάβει τα όπλα που έχει ανάγκη, αλλά το θάρρος, η σοφία και η στρατηγική δεν μπορούν να εισαχθούν. Οι ήρωές μας έχουν αυτές τις αρετές», κατέληξε.