Ουκρανία: Η Εθνική αστυνομία αναφέρει ότι απότρεψε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της ηγεσίας της χώρας

Ουκρανία: Η Εθνική αστυνομία αναφέρει ότι απότρεψε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της ηγεσίας της χώρας

Συνελήφθησαν περισσότερα από 800 άτομα που θεωρούνται ύποπτα

Η Εθνική αστυνομία της Ουκρανίας αναφέρει σε έκθεσή της ότι συνελήφθησαν περισσότερα από 800 άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για υπονομευτικές και κατασκοπευτικές δραστηριότητες, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom, επικαλούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Γιεβγένι Γιένιν.

«Σε μεγάλο βαθμό χάρη στις επιχειρησιακές μας πηγές, καταφέραμε να αποτρέψουμε τρομοκρατική επίθεση κατά της ηγεσίας του κράτους μας», δήλωσε ο ίδιος.

Στα όργανα της Εθνικής αστυνομίας σύμφωνα με τον Γιένιν, συγκροτήθηκαν 123 ομάδες αντιμετώπισης των δολιοφθορών, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 1.500 μέλη της υπηρεσίας. Οι ομάδες αυτές ήσαν υπεύθυνες για τις συλλήψεις των υπόπτων και την παράδοσή τους στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Στις αρχές Μαρτίου η εφημερίδα The Times είχε γράψει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας απέτρεψαν τουλάχιστον τρεις απόπειρες δολοφονίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις απόπειρες αυτές πιθανόν να εμπλέκονταν μισθοφόροι της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας «Βάγκνερ» και ειδικές δυνάμεις των Τσετσένων.