Θρίαμβος για τον Τζόνι Ντεπ στη δίκη: Ένοχη η Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση

Θρίαμβος για τον Τζόνι Ντεπ στη δίκη: Ένοχη η Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση

Το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων - Μικρή... ανάσα για την ηθοποιό τα 2 εκατ. δολάρια υπέρ της στη δική της αντιμήνυση

Θριαμβευτικό ήταν το φινάλε της δίκη με την Άμπερ Χερντ για τον Τζόνι Ντεπ.  Οι ένορκοι κατέληξαν σε ετυμηγορία στη δικαστική διαμάχη των δυο ηθοποιών και αποφάσισαν υπέρ του Τζόνι Ντεπ.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Άμπερ Χερντ τον δυσφήμησε με το άρθρο της Washington Post και οι ένορκοι κατέληξαν στο ότι η δήλωση ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο, σύμφωνα με τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Τζόνι Ντεπ ζητούσε από την Άμπερ Χερντ 50 εκατομμύρια δολάρια για συκοφαντική δυσφήμηση εξαιτίας ενός άρθρου το οποίο είχε δημοσιεύσει εκείνη στην Washington Post. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν υπέρ του Τζόνι Ντεπ και σηματοδότησε μια εκπληκτική νίκη για τον σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για κακοποίηση από την πρώην σύζυγό του.

Επί έξι εβδομάδες, οι ΗΠΑ είχαν στραμμένο το βλέμμα στη δίκη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ. Το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που η δίκη προβαλλόταν σε ζωντανή μετάδοση. Τα όσα ακουγόντουσαν στην αίθουσα του δικαστηρίου προκάλεσαν συζητήσεις και αναλύσεις. Στα όσα ακούστηκαν στη δίκη των έξι εβδομάδων ξεχώρισαν οι ισχυρισμοί για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών και το κομμένο δάχτυλο του Ντεπ ενώ εντύπωση προκάλεσε και η εμφάνιση της Κέιτ Μος στη θέση του μάρτυρα.

Η Άμπερ Χερντ δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Οι επτά ένορκοι έκριναν ότι ο τίτλος και τα αποσπάσματα ενός άρθρου γνώμης της Άμπερ Χερντ, που δημοσιεύτηκε το 2018, περιείχαν συκοφαντικά σχόλια για τη σχέση της με τον Τζόνι Ντεπ.

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο επιδίκασε στον Τζόνι Ντεπ συνολική αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, όμως, δικαίωσε εν μέρει τη Χερντ, η οποία είχε απαντήσει με δική της αγωγή με αφορμή τις δηλώσεις δικηγόρου του Ντεπ, που είχε χαρακτηρίσει «φάρσα» τις κατηγορίες της, επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ντεπ: Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ

Την πρώτη του ανάρτηση μετά τη νίκη στην πολύκροτη δίκη του με την Άμπερ Χερντ, προχώρησε ο Τζόνι Ντεπ. Η απόφαση των ενόρκων χαρακτηρίζουν «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς» της ηθοποιού. Μετά τη «δικαίωσή του», ο Τζόνι Ντεπ μέσω της ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, υπογράμμισε πως νιώθει ανακούφιση, που η αλήθεια βγήκε στο φως.

«Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, οι ζωές των πιο κοντινών μου, αλλά και οι ζωές των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με στήριζαν και με πίστευαν άλλαξαν για πάντα. Όλα εν ριπή οφθαλμού. Ψεύτικες, πολύ σοβαρές και εγκληματικές καταγγελίες μου επιβλήθηκαν μέσω των μέσων ενημέρωσης, τα οποία προκάλεσαν ένα ατελείωτο μπαράζ μίσους περιεχομένου, αν και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον μου.

Είχε ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δύο φορές μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και είχε σεισμικό αντίκτυπο στη ζωή και την καριέρα μου. Και έξι χρόνια αργότερα, η κριτική επιτροπή μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Είμαι πραγματικά ταπεινωμένος. Η απόφασή μου να συνεχίσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και το αναπόφευκτο, παγκόσμιο θέαμα στη ζωή μου, πάρθηκε μόνο μετά από αρκετή σκέψη. Από την αρχή, στόχος της προσαγωγής αυτής της υπόθεσης ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από την έκβαση» έγραψε ο Τζόνι Ντεπ.

View this post on Instagram

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)