Φρίκη στη Γερμανία: Άνδρας έκανε τον μπέιμπι σίτερ και κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες μωρά και παιδιά

Φρίκη στη Γερμανία: Άνδρας έκανε τον μπέιμπι σίτερ και κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες μωρά και παιδιά

Το πιο μικρό σε ηλικία θύμα του ήταν ένα βρέφος μόλις ενός μήνα

Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και παιδικής πορνογραφίας δεκάδων βρεφών και μικρών παιδιών συγκλονίζει τη Γερμανία με επίκεντρο 44χρονο ο οποίος εμφανιζόταν ως μπέιμπι σίτερ ώστε να έχει πρόσβαση σε παιδιά τα οποία νάρκωνε και βίαζε.

Τα περιστατικά συνέβησαν έως το 2005 σε πόλη κοντά στην Κολωνία και ήρθαν στο φως έπειτα από πολύμηνη έρευνα των αρχών. Στελέχη των ανακριτικών αρχών που έχουν χειριστεί πολλές παρόμοιες υποθέσεις δήλωσαν σοκαρισμένοι με τις λεπτομέρειες της αδιανόητης φρίκης και τον τρόπο δράσης του παιδόφιλου βιαστή από το Βερμελσκίρχεν ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες του πρόσφερε υπηρεσίες μπέιμπι σίτερ και βιαιοπραγούσε στους χώρους των οικογενειών που υποτίθεται εξυπηρετούσε.

«Δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοιο επίπεδο απάνθρωπης βαρβαρότητας και αδιαφορίας για το πόσο υπέφεραν τόσο μικρά παιδιά, τον πόνο, τις κραυγές τους και το προφανή φόβο τους, δεν έχω ποτέ συναντήσει μέχρι τώρα. Και δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ κάτι τέτοιο» είπε ο Φαλκ Σνάμπερ, αστυνομικός διοικητής της Κολωνίας.

Βρέφος ενός μήνα το μικρότερο θύμα του

Σε συνέντευξη Τύπου δόθηκαν στοιχεία στη δημοσιότητα όχι όμως και το όνομα του 44χρονου, ο οποίος έχει ομολογήσει τις πράξεις του. Είναι παντρεμένος, εργαζόταν ως υπάλληλος και ο ίδιος δεν είχε παιδιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης κακοποίησε σεξουαλικά έως το 2005, 33 παιδιά και εφήβους έως 14 ετών, μεταξύ αυτών και ΑμΕΑ. Μεταξύ των θυμάτων και πέντε βρέφη, δηλαδή μικρότερα του ενός έτους. Το πιο μικρό σε ηλικία θύμα του ήταν ένα βρέφος μόλις ενός μήνα.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη Τύπου στον τεράστιο όγκο πορνογραφικού υλικό που εντοπίστηκε στον υπολογιστή του, με καταγεγραμμένα περιστατικά από το 1993 έως σήμερα, υπάρχουν «άγριοι βιασμοί μωρών και μικρών παιδιών» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα παιδιά ναρκώθηκαν για να μην ουρλιάζουν. Μέχρι στιγμής μόνο το 10% του αποθηκευμένου υλικού έχει αξιολογηθεί και είναι πολύ πιθανό ο αριθμός των θυμάτων κακοποίησης να αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι κάποια από τα θύματα, ενήλικοι σήμερα, έμαθαν από τις ανακριτικές αρχές ότι σε παιδική ηλικία είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Εκτός από υλικό παιδικής πορνογραφία, οι αρχές βρήκαν επίσης στον υπολογιστή του άνδρα μια λίστα με 73 ονόματα που διερευνώνται ως ύποπτοι για διαμοίραση ή κατοχή του υλικού κακοποίησης, οι περισσότεροι εξ αυτών γονείς, συγγενείς, γείτονες, αδέλφια ακόμη και γονείς και παππούδες του κατηγορουμένου.

Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα περιστατικών καθώς η γερμανική αστυνομία φέτος κατέγραψε σημαντική αύξηση στις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Περισσότερες από 39.000 υποθέσεις διανομής, απόκτησης, κατοχής και την παραγωγής υλικού σεξουαλικής βίας κατά παιδιών και εφήβων — αύξηση 108,8%— έπεσαν στην αντίληψη των αρχών πέρυσι.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι γνωστές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αυξήθηκαν κατά 6,3%.