Οργισμένη απάντηση στη Ρωσία από τη μητέρα του Γάλλου δημοσιογράφου που σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Οργισμένη απάντηση στη Ρωσία από τη μητέρα του Γάλλου δημοσιογράφου που σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Η Μόσχα τον κατηγόρησε ως μισθόφορο και η μάνα του έγινε έξαλλη, λέγοντας: Φυσικά, με δειλία προσπαθείτε να ξεπλυθείτε

Να απαντήσει δημοσίως, με ηλεκτρονικό μήνυμα, στους ρωσικούς ισχυρισμούς, ότι ο γιος της που σκοτώθηκε χθες στην Ουκρανία από ρωσικά πυρά δεν ήταν δημοσιογράφος αλλά «μισθοφόρος», αποφάσισε σήμερα η μητέρα του Φρέντερικ Λεκλέρκ-Ιμόφ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ισχυρισμοί αυτοί «προκαλούν ναυτία».

Οι ισχυρισμοί διατυπώθηκαν από έναν Ρώσο αυτονομιστή του Λουχάνσκ και αναμεταδόθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο TASS. Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM στον οποίο εργαζόταν ο ηλικίας 32 ετών δημοσιογράφος τους χαρακτήρισε άθλιους. Το πλήρες κείμενο της απάντησης της μητέρας του Γάλλου δημοσιογράφου προς τον αυτονομιστή και το TASS είναι το εξής:

«Καλημέρα. Είμαι η μητέρα του νεαρού δημοσιογράφου που σκοτώσατε χθες. Η ανακοίνωση σας μου προκαλεί ναυτία. Φυσικά, με δειλία προσπαθείτε να ξεπλυθείτε, αλλά να ξέρετε ότι δεν θα καταφέρετε ποτέ να σπιλώσετε τη μνήμη του. Όλοι εδώ γνωρίζουν την επαγγελματική και προσωπική του δέσμευση στη δημοκρατία, στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πάνω απ' όλα στην ελεύθερη, αμερόληπτη και τίμια ενημέρωση, έννοιες που φαίνονται πολύ μακρινές από αυτές που σας καθοδηγούν. Σήμερα, οι σκέψεις μου είναι με όλες τις Ουκρανές μητέρες που θρηνούν τα παιδιά τους. Με τα παιδιά της Ουκρανίας που θρηνούν τους γονείς τους και με όλες τις Ρωσίδες μητέρες που είδαν τα παιδιά τους να φεύγουν στρατιώτες, που δεν θα τα ξαναδούν ποτέ και που αναρωτιούνται γιατί. Τουλάχιστον εγώ, παρά τον πόνο μου, ξέρω γιατί πέθανε ο γιος μου. Κάποια μέρα, οι αληθινοί ένοχοι γι αυτό το ανόητο έγκλημα θα λογοδοτήσουν».

Στην δολοφονία του Γάλλου δημοσιογράφου αναφέρθηκε τέλος και ο Εμανουέλ Μακρόν λίγο μετά το πέρας της σημερινής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Ο Γάλλος πρόεδρος αφού απηύθυνε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του επανέλαβε «την ολόπλευρη στήριξη της Γαλλίας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία από τα πεδία των μαχών».

Παρακαλούμε περιμένετε ...