Ο Μακρόν εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου στην Ουκρανία

Ο Μακρόν εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου στην Ουκρανία

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός BFM που εργαζόταν ο 32χρονος, Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την οδύνη του για τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ, 32 ετών, στην Ουκρανία. «Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, την είδηση επιβεβαίωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός BFM στον οποίο εργαζόταν ο Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμοφ.

Το Παρίσι απαιτεί να διενεργηθεί «διαφανής έρευνα» για τον θάνατό του

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά «απαίτησε» σήμερα να διενεργηθεί «διαφανής έρευνα» για τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ, 32 ετών, δημοσιογράφου του BFMTV, που σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία την ώρα που κάλυπτε μια επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων κοντά στην πόλη Σεβεροντονέτσκ.

Ο θάνατός του είναι «βαθιά σοκαριστικός», πρόσθεσε η υπουργός σε ανακοίνωσή της, ζητώντας «να διενεργηθεί διαφανής έρευνα το συντομότερο δυνατό για να ριχτεί άπλετο φως στις συνθήκες αυτής της τραγωδίας».

«Το BFMTV με αβάσταχτο πόνο ανακοινώνει τον Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ».

Ο τελευταίος υπέκυψε από «θραύσματα καθώς κάλυπτε μια ανθρωπιστική επιχείρηση», μετέδωσε το σταθμός.

Αυτή ήταν η δεύτερη αποστολή στην Ουκρανία για τον εικονολήπτη, ο οποίος εργαζόταν για το BFMTV για έξι χρόνια.

Ο δημοσιογράφος Μαξίμ Μπραντστέτερ, ο οποίος συνόδευε τον δημοσιογράφο σε αυτό το ρεπορτάζ, «τραυματίστηκε ελαφρά», ανέφερε το κανάλι.

Ένας αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών και ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι τόνισαν πως ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν ένα όχημα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη κοντά στην Σεβεροντονέτσκ.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τουλάχιστον οκτώ δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στο εμπόλεμο πεδίο κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, σύμφωνα με απολογισμό των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF).