Γιούρι Σεφτσούκ: Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης απέρριψε τη μήνυση της αστυνομίας κατά του Ρώσου ινδάλματος της ροκ

Γιούρι Σεφτσούκ: Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης απέρριψε τη μήνυση της αστυνομίας κατά του Ρώσου ινδάλματος της ροκ

Είχε κατηγορηθεί περί «δυσφήμισης» του ρωσικού στρατού

Το δικαστήριο Τζερζίνσκι της Αγίας Πετρούπολης επέστρεψε στην αστυνομία την μηνυτήρια αναφορά που είχε συντάξει κατά του δημοφιλούς αρχηγού του ροκ συγκροτήματος DDT Γιούρι Σεφτσούκ βάσει του άρθρου περί «δυσφήμισης» του ρωσικού στρατού, ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου των δικαστηρίων της πόλης, γράφει η εφημερίδα Novayagazeta.europe.

Το δικαστήριο αποφάσισε να επιστρέψει την μηνυτήρια αναφορά, καθώς σ' αυτήν δεν αναφέρεται κάποιο γεγονός που να συνιστά παραβίαση του νόμου. «Δεν αναφέρεται πως συγκεκριμένα διατυπώθηκαν οι δημόσιες εκκλήσεις που παρέπεμπαν στην παρεμπόδιση της αξιοποίησης των Ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την προστασία των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των πολιτών της», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας τύπου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η μηνυτήρια αναφορά κατά του Σεφτσούκ, συντάχθηκε στην πόλη Ουφά, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει ο διάσημος ρόκ τραγουδιστής κατά την διάρκεια συναυλίας στις 18 Μαΐου. «Ξανά σκοτώνονται οι νέοι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σκοτώνονται γέροι, γυναίκες και παιδιά. Μήπως χάριν κάποιων ναπολεόντειων σχεδίων του Καίσαρά μας; Πατρίδα , φίλοι, δεν είναι τα οπίσθια του προέδρου τα οποία πρέπει όλη την ώρα να τα σαλιώνουμε, να τα φιλάμε. Πατρίδα είναι η φτωχή γιαγιά, που πουλάει στον σιδηροδρομικό σταθμό πατάτες», είχε δηλώσει τότε ο Σεφτσούκ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...