Ετοιμάζεται για υποχώρηση ο ουκρανικός στρατός στο Λουχάνσκ

Ετοιμάζεται για υποχώρηση ο ουκρανικός στρατός στο Λουχάνσκ

Σε δύσκολη θέση οι αμυνόμενοι, καθώς φοβούνται να μην περικυκλωθούν και πιαστούν αιχμάλωτοι από τους Ρώσους

Ο κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας Λουχάνσκ της Ουκρανίας, η οποία σχεδόν έχει περιέλθει πλήρως στον έλεγχο της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού να αναγκαστούν να υποχωρήσουν από τον τελευταίο θύλακα αντίστασης για να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

«Οι Ρώσοι δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν την περιοχή της Λουχάνσκ μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως έχουν προβλέψει αναλυτές», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι, σε ανάρτησή του στο Telegram, αναφερόμενος στις σχεδόν περικυκλωμένες πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ.

«Θα έχουμε επαρκή δύναμη και πόρους για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι για να μην περικυκλωθούμε να χρειαστεί να υποχωρήσουμε», είπε.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί πιο βαριά μη πυρηνικά όπλα»

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ, ισχυρίζεται ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί εναντίον της Ουκρανίας τα «πιο βαριά μη πυρηνικά όπλα» και καλεί τις χώρες εταίρους να δώσουν στο Κίεβο πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Ποντολιάκ ανάρτησε στο Twitter βίντεο (@Podolyak_M), στο οποίο φαίνονται ισχυρές εκρήξεις, με την επισήμανση ότι σ' αυτά τα πλάνα έχει καταγραφεί το αποτέλεσμα του συστήματος φλογοβόλου Solntsepec. «Μερικοί εταίροι, σκέφτονται να μας δώσουν τα απαραίτητα όπλα, φοβούμενοι την κλιμάκωση. Την κλιμάκωση;!. Η Ρωσία ήδη χρησιμοποιεί τα πιο βαριά μη πυρηνικά όπλα εναντίον των Ουκρανών, που καίνε ζωντανούς τους ανθρώπους. Ίσως, είναι ώρα να δοθεί απάντηση στους υπανθρώπους και να δώσουν στην Ουκρανία πολλαπλούς εκτοξευτές;» έγραψε ο Μιχαήλο Ποντολιάκ.